Home / Administratie / Noroc de jurnaliștii cârcotași! Decizia surpriză a conducerii Bârladului în legătură cu organizarea Sărbătorii toamnei

Noroc de jurnaliștii cârcotași! Decizia surpriză a conducerii Bârladului în legătură cu organizarea Sărbătorii toamnei

de Mihaela NICULESCU

Onor criticilor aprige ale câtorva reprezentanți mass-media, printre care și ziarul Est News, pentru prima dată conducerea Bârladului a decis să lase organizarea Sărbătorii toamnei pe mâna investitorilor locali, permițând astfel ca acest eveniment să fie benefic, în primul rând, pentru economia locală. Eșecul lamentabil al sărbătorilor organizate în ultimii ani la Bârlad de către firma bucureșteană Viobet, cea care, cu girul autorităților, alunga sau jecmănea comercianții bârlădeni, a devenit deranjant pentru aleșii noștri abia după ce o parte a presei a reacționat.

În consecință, anul acesta, de organizarea Sărbătorii Toamnei la Bârlad, care va avea loc în perioada 27 – 30 septembrie, se va ocupa firma Monacristeli. Propunerea a venit chiar din partea administratorului acesteia, bârlădeanul Cristian Cozma. Este aceeași persoană care, anul trecut, a venit la o ședință de Consiliu Local (CL) special pentru a semnala abuzurile pe care societatea Viobet le făcea pentru a-i elimina de pe piață pe comercianții locali. Atunci, din păcate, nu l-a luat nimeni în seamă, însă lucrurile s-au schimbat după ce ziariștii Est News au scris despre încasările uluitoare ale firmei Viobet și despre slaba calitate a evenimentelor organizate. 

Proiectul de hotărâre prin care firma Monacristeli a primit dreptul de a organiza Sărbătoarea toamnei bârlădene a fost dezbătut zilele trecute în cadrul unei ședințe extraordinare a CL, când a fost prezent și Cozma.

Am hotărât să mă implic în organizarea Sărbătorii Toamnei. Va fi greu, foarte riscant, având în vedere că mă aflu pentru prima dată în această postură în care îmi asum o mare responsabilitate. Ani la rând, acest eveniment local a fost confiscat de firme din București. Veneau la Bârlad să-și vândă marfa clienții fideli ai societății Viobet, iar comercianții locali erau descurajați prin taxele exorbitante special stabilite pentru ei. Mie mi-au cerut 12.000 de lei chirie pentru patru tarabe. Niciodată n-am știut cât plăteau comercianții bucureșteni. Mă bucur că oferta mea a fost votată fără obiecții de consilierii locali”, a declarat, pentru Est News, Cristian Cozma.

Primăria a considerat binevenită oferta bârlădeanului, fiind mult mai bună decât a societății Viobet, care a deținut monopolul sărbătorilor locale ale Bârladului, ani de zile. În semn de încurajare a inițiativei lui Cozma, consilierul Constantin Gâlea, președintele Cooperativei Consumcoop Bârlad, l-a răsplătit: timp de trei luni, îl va scuti pe Cristian Cozma de chiria pe care acesta o plătește cooperativei pentru câteva spații închiriate.

Doresc să ofer bârlădenilor câteva zile în care să se simtă excelent!”

Cristian Cozma recunoaște că s-a înhămat la ceva greu, dar știe că apoi vin și satisfacțiile:  Am estimat că voi cheltui 26.000 de euro, dar cred că va trebui să investesc mai mult. Am experiență suficientă de comerciant și trec acum la cea de organizator. Voi face tot ce pot ca bârlădenii să fie mulțumiți. Cu siguranță, chiriile pe care le va percepe firma mea comercianților vor fi mai mici decât cele pe care le plăteau până acum. Micii, pastrama de oaie și cârnații vor face deliciul clienților, la fel ca și berea și mustul. Avem și niște surprize culinare la care ne gândim – turtele pe vatră și berbecuțul la rotisor. Nu am făcut rabat la calitatea spectacolelor. Bârlădenii s-au săturat de concerte de mântuială, cu artiști slab cotați. Am contactat nume sonore ale muzicii de diferite genuri”, a mai spus Cristian Cozma.

Cristian Cozma vrea ca la Sărbătoarea Toamnei să fie prezenți și meșteri populari autentici din zonă. La târgul de toamnă ar putea veni 15 meșteri populari, organizatorul făcând acum demersuri pentru asigurarea cazării celor care nu locuiesc în Bârlad.

Sărbătoarea Toamnei va atrage bârlădenii, cu siguranță, la concertele promise, pentru că numai dacă ne gândim la Pavel Stratan, succesul este garantat. Alături de originalul cantautor vor evolua la Bârlad Geta Postolache, vocea de aur a muzicii populare vrâncene, Anton Achiței, interpret de muzică populară moldovenească din zona Botoșani, Mariana Stan, o voce caldă a muzicii populare oltenești, tânăra solistă de muzică ușoară Georgiana Bordianu, Vasilică Bordianu, Ioana Dârstar și Alex Baroc, nepotul Aurei Urziceanu, un talentat cântăreț lansat pe scena emisiunii „Vocea României”, care a performat în echipa lui Marius Moga. De asemenea, va mai concerta Daddy, un artist hip-hop pe val.

Cu excepția terenului pe care Primăria îl va pune la dispoziția organizatorului în zona Pieței „Sf. Ilie”, firma Monacristeli va suporta toate cheltuielile, atât cele cu sonorizarea și plata artiștilor, cât și cele cu utilitățile – apă, curent electric etc.

Rămâne să vedem dacă rezultatele vor fi pe măsura promisiunilor lui Cozma pentru că, mai importantă decât patriotismul nostru local, de dorința ca investitorii locali să fie privilegiați într-un astfel de demers, este satisfacția bârlădenilor care vor cheltui bani la Sărbătoarea toamnei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: