Home / Administratie / Fostul primar PNL de Berezeni Iulian Miliare, condamnat la patru ani de închisoare pentru fapte de corupție

Fostul primar PNL de Berezeni Iulian Miliare, condamnat la patru ani de închisoare pentru fapte de corupție

Fostul primar PNL al comunei Berezeni, Iulian Miliare, în prezent consilier personal al edilului de Vetrișoaia, a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție comise în perioada 2007-2010, precum și la plata unei amenzi penale de 37.500 de lei care, în caz de neachitare, se transformă în închisoare. De asemenea, fostul edil de Berezeni timp de patru mandate va trebui să plătească, în solidar cu celelalte persoane condamnate în același dosar la câte trei ani de închisoare cu suspendare, prejudiciul pe care l-ar fi creat, în sumă de aproape un milion de lei.

Sentință dură pentru unul din primarii liberali din județ cu multe mandate, care în 2016 a pierdut la câteva zeci de voturi alegerile. Iulian Miliare a fost condamnat la nu mai puțin de patru ani de închisoare cu executare într-un dosar instrumentat de DNA și trimis spre judecată în anul 2016. Pe lângă anii de pușcărie, actualul consilier local de la Berezeni și, în același timp, consilier personal al primarului liberal de Vetrișoaia, va trebui să plătească și o amendă penală de 37.500 de lei care, dacă nu va fi achitată, se poate transforma în alte 250 de zile de pușcărie. În plus, Iulian Miliare, condamnat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, va trebui să plătească în solidar cu cinci foști subordonați de-ai săi, condamnați la câte trei ani închisoare cu suspendare fiecare, suma de 997.027,86 lei, reprezentând prejudiciul creat prin faptele de corupție.

Sentința dată de Tribunalul Vaslui nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2007 – 2010, Iulian Miliare Iulian, în calitate de președinte al Asociației crescătorilor de animale “Gospodarul Zootehnist” și de primar al comunei Berezeni, a depus la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Vaslui acte și documente false aferente cererilor unice de plata depuse pentru campaniile din anii 2007 – 2010, fapte ce au avut ca rezultat obținerea fără drept de către asociație a sumei totale de 997.027,86 lei.
”Pentru realizarea acestui scop, Miliare Iulian și Asociația crescătorilor de animale “Gospodarul Zootehnist” au beneficiat de ajutorul inculpaților Chirilă Dorel, Neculiță Mărgărint, Prăjică Lascăr, Paruschi Aurel și Paruschi Nicolae, care au întocmit acte prin care s-a atestat în fals calitatea de membru al asociației al unor persoane, pentru a crea aparența deținerii de către asociație a unui număr cat mai mare de animale și a justifica astfel gradul de încărcare a pășunii cu animale”, se arată în rechizitoriul DNA.

În cauză, APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 978.072,08 lei. De asemenea, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpaților, până la concurența reținută ca prejudiciu în sarcina lor.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: