Google+
Home » Invatamant » Programul «Cornul și Laptele» include… și fructe. Iată când încep să primească gustarea cei 45.000 de elevi vasluieni

Programul «Cornul și Laptele» include… și fructe. Iată când încep să primească gustarea cei 45.000 de elevi vasluieni

Programul «Cornul și Laptele» va începe mai târziu în acest an școlar și, în afară de obișnuitele produse lactate și de panificație, cei 45.000 de elevi vasluieni vor primi și fructe, de două ori pe săptămână. Programul va funcționa astfel: luni, marți și miercuri, copiii vor primi lapte sau produse lactate, joi și vineri vor primi fructe, iar în fiecare zi din cursul săptămânii, elevii vor primi produse de panificație.

În acest an, distribuirea gustării zilnice de la școală va începe pe 8 octombrie, la o lună de la intrarea în nou an școlar. Devansarea implementării programului «Cornul și Laptele» are drept cauză aprobarea târzie a Hotărârii de Guvern prin care se stabilesc valorile și acordul cadrul de acordare a produselor alimentare. Conform procedurii, după aprobarea hotărârii s-a dat drumul la nivelul județului Vaslui la procedura de licitație pentru acordul cadru. Însă, conform termenelor legale de derulare a procedurilor, acordul cadru urmează să fie finalizat în cursul lunii ianuarie 2019.

Cum copiii au dreptul la acest pachet (lapte, corn și fructe), Consiliul Județean (CJ) Vaslui a făcut adrese la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură și Agenția Națională pentru Achiziții Publice, prin care a solicitat să se comunice dacă pachetul poate fi acordat până la finalizarea acordului cadru din luna ianuarie 2019. Autoritățile județene vasluiene susțin că nu au primit până la această dată niciun răspuns, deși alte județe care au solicitat aceleași informații au primit un răspuns afirmativ de la cele două instituții.

În consecință, CJ Vaslui a demarat procedurile în vederea acordării pachetului din cadrul programului «Cornul și Laptele».

”Noi discutăm cu furnizorii de lapte, fructe și produse de panificație din anul trecut și, din a doua săptămână a lunii octombrie, vom începe să dăm pachetul. Am primit banii de la Guvern pentru acest program. Este vorba despre fonduri alocate pentru cele două semestre ale anului școlar, care se derulează din septembrie 2018 până în iunie 2019”, a declarat, pentru Est News, Aurel Anton, directorul economic al CJ Vaslui.

Programul «Cornul și Laptele» se adresează elevilor din clasele 0 – VIII și copiilor din grădinițele de stat și private care au un program de patru ore.

Inițiat în anul 2002, programul are drept obiective susținerea industriei laptelui și asigurarea unei alimentații sănătoase pentru copii, dar și încurajarea participării școlare și a obiectivelor sociale care decurg din acest lucru. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: