Google+
Home » Administratie » S-a semnat contractul! Investiții de 74 milioane de lei în rețelele de apă și canalizare din municipiul Vaslui și suburbii

S-a semnat contractul! Investiții de 74 milioane de lei în rețelele de apă și canalizare din municipiul Vaslui și suburbii

de Dănuț CIOBANU

SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Vaslui. Documentul a fost parafat ieri, în Sala de Consiliu a Primăriei Vaslui. În următoarele 20 de luni vor fi făcute investiții de 74 milioane de lei fără TVA în extinderea și reabilitarea sistemului de apă și canalizare din Vaslui și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Lista cu străzile unde se va lucra va fi publicată pe site-ul Primăriei Vaslui și al SC Aquavas pentru ca publicul să știe unde se vor realiza investițiile.

Ieri, în Sala de Consiliu a Primăriei Vaslui, a avut loc conferința de presă organizată cu prilejul semnării contractului de execuție lucrări «Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui». Proiectul face parte din marele program de apă și canalizare «Fazarea proiectului de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui». Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă localitatea  Vaslui, lucrările vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. În total, investițiile se ridică la 74 milioane de lei fără TVA.

Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 20 de luni, urmând ca proiectul să fie terminat în anul 2020. Primăria Vaslui va pune la dispoziția constructorului perimetrele unde vor avea loc extinderile de apă și canalizare, urmând ca în zilele următoare să debuteze efectiv lucrările.

96% din gopodării vor fi racordate la apă și canalizare

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că prin acest proiect continuă seria programelor de dezvoltare finanțate din fonduri europene. ”Finalizarea proiectului va duce în final la așezarea serviciilor de apă și canalizare în condiții normale, conform standardelor. A fost un drum lung și anevoios până aici, însă în ultima perioadă s-a demonstrat că se poate implementa și acest proiect. În final, cetățenii orașului vor fi beneficiarii investiției. Primăria Vaslui va fi alături de contructor și SC Aquavas în realizarea contractului”, a spus Vasile Pavăl.

Practic, după finalizarea stațiilor de tratare și epurare, realizarea rețelelor de apă și canalizare reprezintă finalizarea întregului program. După această etapă, municipalitatea va realiza proiectul pe infrastructură, un pachet de investiții ca va demara din anul viitor.

„A venit momentul ca și localitățile componente să fie tratate ca atare, în ceea ce privește extinderea rețelelor de apă și canalizare. Lista cu străzile unde se va lucra va fi publicată pe site-ul Primăriei și al SC Aquavas, pentru ca publicul să știe unde se vor realiza aceste lucrări. Străzile care nu intră în acest proiect vor fi prinse în alte investiții. La finalul lucrărilor, 96% din gospodăriile municipiului vor fi racordate la serviciile de apă și canal”, a mai spus Vasile Pavăl.

Constructor cu experiență

Ciprian Neag, directorul SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara, care va realiza lucrările, a spus că este bucuros că se află la Vaslui și va depune toate eforturile pentru realizarea contractului.

”Noi avem experiență în domeniu, am mai realizat în România 25 de proiecte de acest tip care au beneficiat de finanțare europeană. Sperăm să finalizăm cu bine și acest contract. Nu va fi ușor. Avem încredere într-o colaborare strânsă cu autoritățile locale”, a spus Ciprian Neag.

La rândul lui, Cosmin Tobolcea, directorul firmei de proiectare, a precizat că împreună cu constructorul se va face o etapizare clară a lucrărilor, pentru a nu perturba traficul și alimentarea cu apă din oraș.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: