Home / Business / Studenții vasluieni au ghinion în afaceri

Studenții vasluieni au ghinion în afaceri

Studenții din județul Vaslui nu prea au succes în mediul de afaceri. Din cele 408 firme înregistrate în ultimii ani de studenții din județ în baza prevederilor HG nr.166/2003, în prezent, mai sunt în funcțiune doar 175 de societăți. Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, 223 de firme au fost radiate.

Studenții care vor să înființeze propria afacere beneficiază de o serie de scutiri de la plata taxelor și tarifelor pentru operațiunile de înmatriculare la Registrul Comerțului, precum și taxele și tarifele pentru autorizarea funcționării comercianților, solicitate la constituire. Tot pentru a deveni buni întreprinzãtori, studenții nu plătesc la administrația publică locală taxele pentru obținerea autorizației de desfășurare a unor activități economice în mod independent.

Alte avantaje privesc scutirea achitării taxele de timbru pentru activitatea notarială, aferente actelor în cazul cărora este prevăzută obligativitatea încheierii acestora în formă autentică, când forma juridică a societății comerciale implică răspunderea nelimitată a asociaților sau a unora dintre ei pentru obligațiile sociale etc.

Pentru a beneficia de scutirile de la plata taxelor și tarifelor, studentul care înființează o societate comercială trebuie să urmeaze cursurile unei forme de învățământ superior de lungă sau de scurtă durată la o instituție de învățământ superior acreditată. De asemenea, studentul întreprinzător trebuie să fie cel puțin în anul al II-lea de studiu, a promovat toate obligațiile prevăzute de senatul universității și nu a depășit vârsta de 30 de ani. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Programul pentru susținerea creșterii porcilor de rasă a eșuat în județul Vaslui

Programul privind acordarea unui ajutor ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: