Google+
Home » Justitie » Un puști de 16 ani va sta 30 de zile după gratii pentru că a tâlhărit un bărbat

Un puști de 16 ani va sta 30 de zile după gratii pentru că a tâlhărit un bărbat

Un tânăr din orașul Negrești a apucat-o pe căile greșite și la doar 16 ani va sta o lună după gratii. Acesta a lovit duminică noapte un bărbat de 50 de ani, într-un bar din localitatea Todirești, după care i-a sustras telefonul mobil.

După comiterea faptei tânărul s-a sustras cercetărilor, însă a fost identificat de polițiști. Acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. Pe numele lui a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii vă oferă o serie de recomandări pentru a nu cădea victimă tâlharilor

Luați-vă măsuri de precauție, mai ales când circulați noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. Evitați să circulați singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate și puțin frecventate. Nu purtați în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Evitați pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influența alcoolului. Dacă nu este cu putință, evitați orice conflict cu aceștia, nu-i jigniți și nu-i încurajați. Nu răspundeți provocărilor unor persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice care se „leagă” de voi pe stradă. Nu încurajați violența și injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declanșarea unor conflicte care pot degenera în violențe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor. Dacă observați că sunteți urmăriți, nu ezitați să cereți ajutor trecătorilor de pe stradă. Nu vă faceți singuri „dreptate” lovind adversarul. Aceste gesturi pot avea uneori consecințe grave, nebănuite. De la o palmă sau îmbrânceală, victima se poate dezechilibra și lovi în cădere, iar riscul unor complicații nu este de neglijat. Nu adoptați o atitudine de atac, nu încurajați și mai ales, nu participați la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni. În mijloacele de transport în comun, aglomerațiile stradale etc., nu vă angajați în dispute verbale, chiar dacă sunteți provocat. Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteți agresați, bătuți sau tâlhăriți pe stradă, strigați cât mai tare după ajutor. Procedând astfel alertați persoanele din jur, iar agresorii vor fugi. Nu amenințați, nu jigniți, nu vă manifestați superioritatea, ambiția sau disprețul. Este important să vă păstrați calmul. Neintrând în panică, veți putea sesiza cu multă claritate intențiile agresorului, posibilitățile de apărare sau de acțiune pentru a scăpa de zona de influență a acestuia. Dacă sunteți victima unei agresiuni, încercați să rețineți multe semnalmente ale autorului și anunțați de îndată poliția; sporiți astfel șansele de identificare, prindere și pedepsire a agresorului. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: