Home / Social / Vasluiul, în plină campanie de recoltare a măceșelor

Vasluiul, în plină campanie de recoltare a măceșelor

În această toamnă, Direcția Silvică (DS) Vaslui va achiziționa de la populație 300 de tone de măceșe. Campania de recoltare a fructelor de pădure a început în data de 4 septembrie, iar până în prezent s-au recoltat deja 150 tone de măceșe.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că recoltatul merge foarte bine datorită faptului că se oferă un preț foarte bun de achiziție, de 3 lei/kilogram: “Toată cantitatea de măceșe este livrată la export, în Germania. Fructele sunt utilizate în industria farmaceutică și cosmetică. Anul trecut am avut un program de achiziționare de 420 de tone și am fost primii pe țară. În 2017, am depășit chiar județul Suceava la culesul de fruste de pădure. O să vedem care este situația și în acest an. Avem o cerere puțin mai mică în acest an, față de anul trecut, din cauză că au mai rămas măceșe pe stoc. Cel târziu la mijlocul lunii octombrie campania de recoltare se va încheia”.

Pentru acest an, programul de recoltare este următorul: Bârlad – 61 tone, Vaslui – 59 tone, Huși – 55 tone, Brodoc – 46 tone, Băcești – 43 tone, Epureni – 36 tone.

Într-o zi normală de muncă un om poate recolta 30 de kilograme de măceșe, iar câștigul acestuia poate fi de aproape 100 de lei net. Practic, o familie de trei sau patru persoane care merge la cules de măceșe poate câștiga într-o lună aproximativ 10.000 de lei. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: