Home / Social / 1,2 milioane lei din comercializarea plantelor medicinale

1,2 milioane lei din comercializarea plantelor medicinale

Direcția Silvică (DS) Vaslui a avut un an foarte bun în ceea ce privește recoltarea de plante medicinale. La încheierea campaniei din teritoriu, silvicultorii vasluieni au adunat 300 tone de plante medicinale verzi, ceea ce înseamnă 60 de tone de plante medicinale uscate. Pentru întreaga cantitate, care a fost comercializată la unitățile producătoare de produse farmaceutice, DS Vaslui a încasat 1,2 milioane de lei.

Pentru că au avut un preț mai bun, în acest an s-au recoltat cu precădere floarea de tei, păducel și soc și s-a renunțat la alte plante medicinale cum ar fi coada șoricelului și frunzele de nuc, pentru că nu au un preț atât de bun.

În acest an am livrat toată cantitatea de plante medicinale la firma Fares din Orăștie. Sunt niște procesatori mari, colaborăm cu ei de mai mulți ani și nu am avut nicio problemă în ceea ce privește plata mărfii pe care am comercializat-o. Am avut un an foarte bun la culesul plantelor medicinale și am obținut un profit pe măsură”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Anul trecut, DS Vaslui s-a clasat pe primul loc în țară în ceea ce privește cantitatea de plante medicinale care a fost recoltată. Silvicultorii vasluieni împreună cu peste 2.000 de culegatori au adunat 70 de tone de plante medicinale uscate. Pentru a realiza această activitate, DS Vaslui este certificată BIO de către SC Ecoinspect Cluj, firmă atestată internațional și toate produsele livrate către firmele farmaceutice sunt culese din zone nepoluate și naturale. Astfel, plantele medicinale culese în județul Vaslui se încadrează în rândul produselor naturale ecologice. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

Se fură ca în codru ...

Pentru ce solicită bani europeni întreprinzătorii vasluieni? De la service-uri auto la saloane de coafură, patiserii și activități recreative

Afacerile tipic românești, înființate cu ...

Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șoferul unui microbuz școlar a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: