Google+
Home » Social » Cramele Huși, preluate de un producător de vinuri din Republica Moldova

Cramele Huși, preluate de un producător de vinuri din Republica Moldova

Unul dintre cei mai mari producători de vinuri, Purcari Wineries, din Republica Moldova, va achiziționa Cramele Huși, promițând plata datoriilor, peste 30 de milioane, și o importantă infuzie de capital. Compania care deține Cramele are peste 100 de angajați.

Deși aflată în faliment în prezent, Cramele Huși va avea o soartă mult mai bună. Producătorul de vinuri din Republica Moldova Purcari Wineries și-a anunțat intenția de la Cramele și a demarat deja negocierile, promițând acoperirea datoriilor companiei pe care o va achiziționa, peste 30 de milioane, și o importantă infuzie de capital. Astfel, pe lângă așteptata creștere a afacerilor Cramelor Huși, vor fi salvate peste 100 de locuri de muncă.

În prezent, Casa de Vinuri Huși este deținută de omul de afaceri  Serghei Bunescu, tot din Republica Moldova. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de aproape 40 milioane lei, dar doar un profit net de 392.153 lei, însă a acumulat datorii de 33,6 milioane lei.

Compania care urmează să cumpere Cramele, Purcari Wineries, deține peste 1.000 de hectare de podgorie și patru platforme de producție în România șI Republica Moldova, și are ca acționari Horizon Capital și International Finance Corporation, parte a World Bank Group. Purcari deține un capital de 375 milioane lei.

Anul trecut o altă companie, Vindacia Holdings, a încercat preluarea Cramelor. Compania americană avea ca vicepreședinte o româncă șI fusese înființată exclusiv pentru a produce și vinde vin româneasc pe piața americană și asiatică. Tranzacția însă nu s-a definitivat.

Cramele Huși este unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova, care are în portofoliu branduri ca Busuioaca de Bohotin, Dealurile Hușilor, Castelul Dintre Vii, Mihai Viteazul, Inima de Haiduc și Zghihara de Huși. Este pe piața vinurilor din anul 1954. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: