Google+
Home » Justitie » Jandarmul vasluian Marian Panfil a primit de la ONU medalia „În slujba păcii”

Jandarmul vasluian Marian Panfil a primit de la ONU medalia „În slujba păcii”

Jandarmul vasluian Marian Panfil a primit de la Organizația Națiunilor Unite (ONU) medalia „În serviciul păcii” pentru activitățile desfășurate și modul în care și-a îndeplinit misiunile încredințate. În perioada septembrie 2016 – septembrie 2018 acesta a fost detașat în Republica Mali pentru a participa la Misiunea Multinațională Integrată de Stabilizare din Mali (MINUSMA).

În noiembrie 2016, în urma unui examen organizat de Serviciul de Selecție și Recrutare al ONU, maiorul Marian Panfil a fost acreditat să execute evaluări operaționale ale unităților propuse pentru rotire, înaintea dislocării lor în zona de misiune. Acest tip de evaluări au loc în țările de origine ale unităților și se desfășoară în conformitate cu procedurile de lucru specifice ale ONU. Ofițerul a participat la cinci misiuni de evaluare operaționale: membru în cadrul echipei de evaluare a unităților de poliție constituite ale Republicii Bangladesh în anul 2017, iar ulterior, șef de echipă în alte patru astfel de misiuni în Nigeria (2017, 2018), Republica Benin (2018) și Burkina Faso (2018). De asemenea, pe durata turului de serviciu, Marian Panfil a fost selecționat de conducerea Componentei de Poliție a MINUSMA să participe la două cursuri de formare profesională destinate personalului ONU.

Ofițerul a activat în această perioadă ca expert în domeniul ordinii publice la cartierul general al misiunii cu sediul în localitatea Bamako, în cadrul Biroului de Operații al Componentei de Poliție a MINUSMA.

„Printre responsabilitățile avute de către acesta în teatrul de operații se pot enumera organizarea, conducerea/coordonarea și executarea de misiuni operative în zone cu grad de risc ridicat (patrulări comune cu forțele maliene de securitate, escorte VIP, protejarea personalului populației locale și a personalului ONU pe durata unor activități evaluate ca având grad de risc ridicat, etc.). De asemenea coordonarea unităților de poliție constituite, acordarea de consiliere și sprijin de specialitate comandamentului acestor unități pentru buna executare a misiunilor încredințate. Mr. Marian Panfil a mai fost responsabil de organizarea și conducerea de sesiuni de formare profesională pentru efectivele acestor unități pentru a asigura un nivel de pregătire corespunzător exigențelor organizației. Acesta a mai realizat inspecții lunare cu privire la capacitatea operațională a unităților de poliție constituite”, a declarat plt. adj. Sorin Niță, reprezentantul Compartimentului Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: