Home / Administratie / Premieră, în rândul parcurilor zoo din țară – unicul acvariu plantat a fost inaugurat la Bârlad!

Premieră, în rândul parcurilor zoo din țară – unicul acvariu plantat a fost inaugurat la Bârlad!

Bârladul are de câteva zile singurul acvariu plantat existent în grădinile zoologice din România. Echipa de acvariști care a lucrat timp de cinci luni la amenajarea acestui acvariu a reușit performanța de a reproduce aproape identic mediul natural în care trăiesc speciile de pești exotici, creându-le vizitatorilor impresia că explorează adâncul fluviului Amazon.

„Acvariul inaugurat vineri, 21 septembrie, la Grădina Zoologică din Bârlad, impresionează în primul rând prin decorul din spatele peștilor, fiecare bazin din cele opt având tema lui. Practic, fiecare dintre acestea redă un segment al unei părți din biotopul amazonian. Ambientul creat este punctul forte. Așteptarea a meritat. A fost nevoie, mai întâi, să crească plăntuțele care au fost introduse în acvariu, plăntuțe pe care le-am achiziționat din Olanda, Australia și Danemarca. Nu am făcut rabat de la calitate. Am adus sticla pentru acvariu din Olanda, dar și cele mai bune filtre și butelii de bioxid de carbon, necesare creșterii plantelor. Aparent, totul pare simplu, dar în spate este o adevărată uzină care face să funcționeze acvariile, astfel încât vizitatorul să fie fascinat de imaginea creată de acestea. Acvariul nostru este impresionant, cum spuneam, prin redarea cât mai fidelă a ambientului în care trăiesc peștii din speciile exotice. Avem 23 de specii de pești, unii de-a dreptul spectaculoși, dar care sunt puși în evidență tocmai prin decorul realizat cu multă trudă și talent de echipa de acvariști”, a declarat pentru Est News, ing. Adrian Cărăbăț, administratorul Grădinii Zoo din Bârlad.

Cei care au lucrat cu pasiune la realizarea acvariului unic în rândul parcurilor zoo din România sunt Alexandru Moldovan și Cristian Andrei de la o firmă din Tecuci, cărora li s-a alăturat ca voluntar acvaristul bârlădean Silviu Man. Cei trei acvariști, de profesie ingineri, au fost mulțumiți de ceea ce au realizat și au postat imaginile acvariului pe rețelele de socializare pentru a împărtăși bucuria și altor pasionați de acvaristică. Reacțiile nu au întârziat să apară, iar în câteva zile, specialiști din 23 de țări și-au manifestat dorința de a prelua modelul acvariului bârlădean.

Investiția recent inaugurată a avut la bază un proiect finanțat de Primăria Bârlad, în valoare de 100.000 de lei. Anul trecut, au fost finalizate lucrările de reabilitare a spațiului în care se află acvariul, iar anul acesta, cele de amenajare propriu-zisă a bazinelor cu pești. După doi ani, în care acvariul Grădinii Zoo din Bârlad a fost închis, vizitatorii au acum posibilitatea să se convingă de faptul că aici există un acvariu realizat după cel mai nou model, implementat de câțiva ani în țările asiatice cu potențial turistic mare. Prețul unui bilet de intrare este modic – 2 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: