Google+
Home » Administratie » Primăria Vaslui investește 84 milioane de lei în construcția unui spital modern

Primăria Vaslui investește 84 milioane de lei în construcția unui spital modern

Spitalul va fi ridicat pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Clădirea va avea patru secții medicale cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Investiția este eșalonată pe trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni. Imobilul va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532 metri pătrați și construcții anexe de 478 metri pătrați.

Consiliul Local (CL) Vaslui va dezbate în ședința ordinară de joi, 27 septembrie 2018, un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Obiectivul de investiții se va include în programul de investiții pe anul 2018. Studiul de fezabilitate analizează posibilitatea de realizarea a unor costrucții noi, în care să funcționeze secții ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Secțiile se vor construi pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Terenul este proprietatea Consiliului Județean (CJ) Vaslui, aparține SJU Vaslui și se află în intravilanul municipiului Vaslui. Prin hotărârea nr. 42/17.04.2014 s-a aprobat asocierea municipiului Vaslui prin CL cu județul Vaslui prin CJ, pentru realizarea de investiții, reparații, reabilitări în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale pentru populație. Prin aceiași hotărâre s-a decis preluarea în administrarea CL Vaslui a imobilelor Spitalului nr. 2, inclusiv a terenului.

În raportul la proiectul de hotărâre se precizează că, în prezent, clădirile existente ale secțiilor medicale și dotările sunt deteriorate și sunt necesare clădiri și echipamente noi specifice unui spital modern. Astfel, se dorește realizarea unui imobil pentru patru secții medicale: secția boli infecțioase, secția cronici, centrul de sănătate mintală și secția de psihiatrie. Aceste secții vor fi legate între ele printr-un corp comun.

Secția de psihiatrie va avea 88 de paturi în saloane, cabinete medicale, magazii, vestiare, lifturi și alte utilități, secția infecțioase va avea 66 de paturi, iar secția de bolnavi cronici va avea 50 de paturi. Secția de sănătate mintală va fi prevăzută cu zonă de așteptare, hol, cabinete medicale, psiholog, asistent social etc. Spitalul va fi dotat cu instalații de încălzire, ventilație, supraveghere, sonorizare, echipamente medicale, instalații de securitate la incendiu etc.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și din surse atrase, investiția urmând să fie eșalonată pe o perioadă de trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni.

Practic, se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Construcția spitalicească va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 metri pătrați și construcții anexe de 478,46 metri pătrați. De asemenea, proiectul prevede construcția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: