Home / Sanatate / O femeie mușcată de șarpe a plecat din spital, sub tratament și fără să anunțe cadrele medicale

O femeie mușcată de șarpe a plecat din spital, sub tratament și fără să anunțe cadrele medicale

Speriată după ce fusese mușcată de un șarpe, o femeie de 49 de ani din localitatea Vișinari, comuna Bogdănești, a sunat vineri seara la 112 pentru a solicita o ambulanță care să o transporte la spital. A fost adusă la Spitalul „Elena Beldiman” la ora 19.20, dar, la scurt timp, a părăsit spitalul fără să anunțe, deși avea indicație de a rămâne sub observație, pentru că nu se știa dacă șarpele era veninos sau nu.

La Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului «Elena Beldiman» s-a prezentat, vineri seară, o pacientă care prezenta plăgi mușcate de șarpe, la gambă. I s-a făcut tratamentul de urgență, cu hidrocortizon, vaccin antitetanos și chiar i s-a administrat un calmant pentru că era destul de agitată. Femeia urma să fie transferată de la Urgențe în secția Infecțioase, pentru un consult de specialitate, dar a plecat fără să anunțe personalul medical”, a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Protocolul prevede menținerea sub observație a pacientului mușcat de șarpe pentru a vedea dacă apar sau nu simptome specifice intoxicației cu venin. Pacienta, care se calmase între timp, n-a mai avut răbdare pentru a fi consultată de medicii infecționiști și a plecat în mod voluntar. A fugit apoi din spital fără măcar să-și dea semnătura că nu este de acord să mai rămână, deși era în joc sănătatea sau chiar viața sa. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbatul care a scăpat cu viață după ce a fost trăsnit, transferat la București

Pacientul de 40 de ani ...

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: