Google+
Home » Sanatate » O femeie mușcată de șarpe a plecat din spital, sub tratament și fără să anunțe cadrele medicale

O femeie mușcată de șarpe a plecat din spital, sub tratament și fără să anunțe cadrele medicale

Speriată după ce fusese mușcată de un șarpe, o femeie de 49 de ani din localitatea Vișinari, comuna Bogdănești, a sunat vineri seara la 112 pentru a solicita o ambulanță care să o transporte la spital. A fost adusă la Spitalul „Elena Beldiman” la ora 19.20, dar, la scurt timp, a părăsit spitalul fără să anunțe, deși avea indicație de a rămâne sub observație, pentru că nu se știa dacă șarpele era veninos sau nu.

La Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului «Elena Beldiman» s-a prezentat, vineri seară, o pacientă care prezenta plăgi mușcate de șarpe, la gambă. I s-a făcut tratamentul de urgență, cu hidrocortizon, vaccin antitetanos și chiar i s-a administrat un calmant pentru că era destul de agitată. Femeia urma să fie transferată de la Urgențe în secția Infecțioase, pentru un consult de specialitate, dar a plecat fără să anunțe personalul medical”, a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Protocolul prevede menținerea sub observație a pacientului mușcat de șarpe pentru a vedea dacă apar sau nu simptome specifice intoxicației cu venin. Pacienta, care se calmase între timp, n-a mai avut răbdare pentru a fi consultată de medicii infecționiști și a plecat în mod voluntar. A fugit apoi din spital fără măcar să-și dea semnătura că nu este de acord să mai rămână, deși era în joc sănătatea sau chiar viața sa. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: