Home / Social / Pensionarii săraci fac rând la credite pentru a-și cumpăra lemne pentru iarnă

Pensionarii săraci fac rând la credite pentru a-și cumpăra lemne pentru iarnă

Apropierea iernii îi determină pe tot mai mulți pensionari să apeleze la împrumuturi. Cei mai mulți bătrâni iau credite pentru a-și cumpăra lemne și pentru a avea grijă de sănătate. Dacă unii pensionari își permit credite de 3.000 de lei, alți iau împrumuturi de doar 150 de lei.

Pensionarii săraci au început să facă rând la credite la Casa Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui. Majoritatea bătrânilor se împrumută pentru a-și cumpăra lemne, să se racordeze la gaze, să își facă sobe sau să se îngrijească de sănătate.

Valentina Lupu, președintele CARP Vaslui, a spus că media creditelor este de 300 lei. Sunt membri cu pensii mai mari care împrumută 3.000 de lei, în timp ce alți pensionari iau credite de 150 de lei. “E dureros când vezi că oamenii iau împrumuturi de câteva sute de lei deoarece nu au cum să se descurce. Împrumuturile mai mari se fac de către pensionari împreună cu copiii lor, iar aceștia din urmă plătesc ratele lunare. Înainte erau mai mulți rău platnici, însă acum sunt puțini cei care nu achită. Oricum, noi căutăm să nu dăm celor cu pensii mici împrumuturi mari, pentru că nu au cum da înapoi banii. Noi ne bucurăm că putem să îi ajutăm pe acești oameni. Te doare sufletul când în vezi că nu au bani nici de medicamente!”, ne-a spus Valentina Lupu. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: