Google+
Home » Administratie » Primăria Bârlad, preocupată de ”investiții” la Spitalul „Elena Beldiman”: a alocat bani pentru pavarea unei alei

Primăria Bârlad, preocupată de ”investiții” la Spitalul „Elena Beldiman”: a alocat bani pentru pavarea unei alei

Dacă tot nu a găsit nici până acum o soluție pentru mutarea secțiilor Psihiatrie, Pneumologie și Boli infecțioase într-un sediu nou, care să poată primi acreditare, Primăria Bârlad s-a implicat în pavarea aleii care face legătura între corpul nou al spitalului și cel vechi.

Contractul prevede ca lucrările să fie finalizate în 30 de zile, dar reprezentanții firmei bârlădene care realizează lucrarea au promis că aleea va fi gata în zece zile. Sunt circa 600 de metri pătrați de alee, ce vor fi reabilitați prin montarea de pavele și înlocuirea bordurilor vechi cu unele noi, pe ambele părți ale căii de acces”, a declarat Daniela Borș, managerul Spitalului „Elena Beldiman”.

Aceasta a recunoscut că gropile adânci din alee au creat de multe ori probleme pacienților care trebuiau transportați de la corpul nou la cel vechi, sau invers.

De regulă, dimineața, erau consultați interdisciplinar pacienții cu recomandări pentru alte specialități decât cele pentru care erau internați, dar în cazul unor urgențe, când medicul de gardă nu poate părăsi secția, ori când era nevoie de investigații CT, pacienții trebuiau transportați în corpul principal. Evident că prezența gropilor, a denivelărilor, crea disconfort pacienților dar și persoanelor care îi însoțeau. De când sunt în spital, și sunt câțiva ani, nu am văzut ca aleea să se fi reabilitat vreodată”, a mai spus Daniela Borș.

Ziarul Est News a prezentat, anul trecut, pericolul pe care îl reprezintă așa-zisa alee, precum și declarațiile unor angajați ai spitalului care sesizau faptul că de câteva ori s-a întâmplat ca pacienții să cadă de pe targă din cauza zdruncinăturilor de neevitat, provocate de craterele din alee. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: