Google+
Home » Administratie » Vasluienii plătesc mai mult pentru apă și canalizare

Vasluienii plătesc mai mult pentru apă și canalizare

Consilierii din cadrul Consiliului Local (CL) Vaslui vor dezbate în ședința de joi, 27 septembrie 2018, un raport privind aprobarea ajustării prețurilor serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă, a tarifelor de canalizare – epurare, canalizare pluvială și prețului la apa neclorinată în municipiul reședință de județ.

Printr-o adresă înregistrată la Primăria Vaslui, SC Aquavas SA a depus o documentație pentru ajustarea prețului la serviciile pe care le prestează.

La această dată, prețurile și tarifele în vigoare pentru prestarea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare sunt aprobate prin avizul președintelui ANRCS, Hotărârea ADI nr. 21.2017 și HCL Vaslui nr. 75/31.07.2017. Prețurile actuale sunt următoarele: apă potabilă (preț/tarif fără TVA pentru populație și alți utilizatori) 4.07 lei/metrul cub (mc) și la canalizare – epurare de 2.26 lei/mc, la canalizarea pluvială prețul este de 0.95 lei/mc, iar la apa neclorinată de 3.30 lei/mc. În conformitate cu actuala legislație, prețurile și tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare – epurare prestate de SC Aquavas Vaslui au fost ajustate cu indicele prețului de consum de 105,37% aferent perioadei iulie 2017 – mai 2018 și avizate de ANRCS București în data de 3 septembrie 2018.

În consecință, SC Aquavas propune spre aprobare CL Vaslui următoarele prețuri cu aplicare de la data de 1 septembrie 2018: apa potabilă un preț de 4.29 lei/mc, canalizare – epurare – 2.38 lei/mc, canalizare pluvială – 1.00 lei/mc, apă neclorinată – 3.48 lei/mc. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: