Home / Invatamant / Au venit banii pentru „lapte și corn”

Au venit banii pentru „lapte și corn”

Consiliul Județean Vaslui va aloca în ședința de mâine suma de 4,7 milioane de lei pentru derularea programului prin care elevii vasluieni primesc laptele și cornul.

În cadrul rectificării bugetare ce va fi luată în discuție în ședința de mâine Consiliul Județean va suplimenta bugetul propriu cu suma de 4,727 lei pentru a putea finanța derularea “Programului pentru școli al României” în primul semestru al acestui an școlar. Este vorba despre programul prin care elevii vasluieni vor primi laptele și cornul. Suma provine din fondurile alocate județului Vaslui printr-o recentă Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care a fost rectificat bugetul de stat pe anul 2018.

Pentru județul Vaslui ziua de ieri a fost cea în care Inspectoratul Școlar Județean a început să centralizeze caietele statistice de la fiecare unitate de învățământ pentru a se știe numărul exact de elevi care vor fi beneficiarii acestui program. Anul trecut acest număr a fost de 52.572 de elevi.

Tot pentru anul trecut, limita valorică zilnică/preșcolar/elev a fost de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru porția de fructe și legume; 0,88 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf; 0,57 lei pentru porția de produse de panificație. La nivel național 2,074 milioane de preșcolari și elevi au beneficiat de acest program. Finanțarea Programului a fost asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată și din fonduri externe nerambursabile.

În județul Vaslui, firma care se va ocupa de distribuția de lapte în școli este SC Ilvas SA, iar produsele de panificație vor fi livrate de SC Parisienne a la Vys SRL și SC Buzdea Com SRL. Firma care se ocupă de distribuția laptelui va încasa 5,9 milioane de lei, fără TVA, iar cea care se ocupă de distribuția de cornuri va încasa 2,49 milioane de lei, fără TVA. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: