Home / Social / Doi soți, salvați de la moarte de vecini, după ce au căzut în beci din cauza fermentației mustului

Doi soți, salvați de la moarte de vecini, după ce au căzut în beci din cauza fermentației mustului

Doi soți din localitatea Stănilești au fost salvați de la moarte de vecini, după ce au căzut beci din cauza bioxidului de carbon rezultat în urma fermentației vinului. Ambele victime au fost duse la spitalul din Huși pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Venirea toamnei în județul nostru coincide cu momentul apariției victimelor fermentației mustului. Din fericire, primul caz sesizat până acum nu a însemnat și o tragedie, deși cei care au trecut prin aceste momente au văzut moartea cu ochii. Este vorba de o familie din Stănilești care nu a ținut cont de faptul că bioxidul de carbon care rezultă în urma fermentației mustului poate fi fatal. Așa se face că cei doi soți, un bărbat de 67 de ani și o femeie de 55 de ani, au fost găsiți în beciul locuinței lor de către vecini într-o stare confuză. În consecință, au fost solicitate echipajele medicale prin numărul de urgență 112.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, cei doi soți au fost scoși din beci de către vecini. Stabilizate de echipajele medicale, victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Huși”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene.

Reprezentanții ISU atrag atenția populației asupra faptului că bioxidul de carbon rezultat în urma fermentației este foarte periculos. Fiind mai greu decât aerul, se lasă în jos la suprafața solului, unde formează concentrații foarte mari, mai ales în încăperi fără ventilație. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: