Home / Administratie / Investiție salvată! Lucrările la fosta Casă a Armatei Vaslui trebuie finalizate până în anul 2020

Investiție salvată! Lucrările la fosta Casă a Armatei Vaslui trebuie finalizate până în anul 2020

Termenul de finalizare a lucrărilor de la Centrul Cultural Județean Vaslui a fost prelungit cu încă doi ani. Decalarea perioadei de execuție este extrem de importantă, în condițiile în care proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018. Corevas Vaslui, constructorul care lucra la fosta Casă a Armatei, a intrat anul trecut în insolvență. CJ Vaslui a refăcut licitația, iar în aceste zile sunt analizate cele trei oferte depuse. Proiectul beneficiază prin PNDL 1 de o finanțare de 92 miliarde lei vechi.

Proiectul «Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional» a primit o gură de oxigen nesperată. În condițiile în care lucrările sunt blocate, iar proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că din momentul în care va fi declarat un câștigător al licitației aflate în derulare se va trece imediat la continuarea lucrărilor: “Casa Armatei este un proiect de anvergură al nostru. S-au mai dat acești doi ani în plus și nu mai aveam această presiune a termenului de finalizare. Lucrările trebuiau încheiate până la sfârșitul acestui an. La cea de a doua licitație avem înscriși trei ofertanți, iar acum o comisie din cadrul CJ-ului analizează aceste oferte. Sperăm să avem cât mai repede un câștigător și să reluăm lucrările la acest proiect”, a spus Ciprian Trifan.

Lucrări blocate

În cursul anului trecut, lucrările la obiectivul de investiții s-au blocat din cauza intrării în insolvență a firmei constructoare, SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. În acest moment, lucrările la obiectiv sunt realizate în proporție de 45%.

”Vom continua proiectul de unde a fost lăsat de constructor. Am refăcut proiectul de la Casa Armatei din temelii, iar față de proiectul inițial avem o creștere a valorii investiției cu opt milioane de lei. Proiectul a fost refăcut pentru a răspunde cerințelor legate de protejarea la incendii, să avem o scenă rotativă pentru spectacole de teatru. Am încercat, pe cât posibil, ca pe viitor clădirea să răspundă la standardele solicitate. Am lăsat posibilitatea în cadrul proiectului ca investițiile să continuie cu alte două proiecte mai mici. Proiectul este finanțat pe prin intermediul PNDL 1. Lucrările realizate până acum au fost plătite integral”, a mai spus Ciprian Trifan.

Lucrările de renovare de la Casa Armatei sunt necesare deoarece clădirea are o vechime de 35 de ani, iar finisajele și instalațiile de toate tipurile sunt într-o stare avansată de degradare.

Clădirea va dispune de spații corespunzătoare pentru organizarea de evenimente culturale, spectacole de teatru și concerte muzicale sau festivaluri organizate în scopul conservării și promovării culturii tradiționale în județul Vaslui. Totodată, clădirea va fi utilată cu mobilier și se va construi o parcare în spate, care să acopere necesitățile centrului cultural.

Contractul semnat cu Ministerul Dezvoltării prevede ca proiectul să beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi.  (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tânăr venit din străinătate, găsit cu o armă asupra sa în timp ce era escortat de poliție spre un centru de carantină

Un tânăr de 36 de ani, din comuna vasluiană ...

Copil de un an și jumătate, dus în stare critică la spital după ce a căzut într-o balie cu apă

Un copil de un an și jumătate, din localitate ...

COVID-19 lovește și sectorul public. Peste 35.000 de bugetari vasluieni vor intra în șomaj tehnic

de Dănuț CIOBANU  Bugetarii de la nivelul județului Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: