Home / Administratie / La fundul sacului! SC REISER Bârlad avertizează autoritățile că orașul va intra în iarnă plin de gropi, dacă nu vor fi alocate fondurile necesare

La fundul sacului! SC REISER Bârlad avertizează autoritățile că orașul va intra în iarnă plin de gropi, dacă nu vor fi alocate fondurile necesare

de Simona MIHĂILĂ

Cea mai recentă rectificare bugetară a adus în vistieria REISER S.A. Bȃrlad, cu girul aleșilor locali, în jur de 100.000 lei. Suma, deși poate părea, la prima vedere, una destul de mare în raport cu cele alocate de administrația bȃrlădeană pentru alte proiecte care vizează diverse instituții, este de 1o ori mai mică față de necesarul minim care ar asigura costul lucrărilor de plombare și întreținere a drumurilor din oraș.

Mai exact, conform evaluărilor făcute de directorul REISER S.A., Adriana Ursu, firma de drumuri are nevoie de încă 1.000.000 lei pentru a continua lucrările de reparații străzi prin plombări cu mixturi asfaltice. Principalele artere a căror plombare nu mai suportă amȃnare sunt cele care le dau cele mai mari bătăi de cap șoferilor bȃrlădeni și conducătorilor auto care tranzitează orașul. Este vorba, în primul rȃnd, despre Bulevardul Epureanu și Strada Vasile Pȃrvan, artere care suplinesc lipsa unei șosele de centură și care nu mai fac față traficului greu. Dar lista cuprinde și alte străzi care trebuie întreținute nu doar sezonier, ci ori de cȃte ori mixturile asfaltice se macină.

Cererea pentru suplimentarea fondurilor necesare în vederea realizării lucrărilor de reparații stradale a ajuns, oficial, în atenția aleșilor locali, în cursul săptămȃnii trecute, cȃnd conducerea REISER S.A. a informat Primăria și Consiliul Local Bȃrlad că fondurile alocate ajung pȃnă la data de 1 octombrie. Cu alte cuvinte, deși are suficient front de lucru, iar bȃrlădenii au așteptări foarte mari să circule pe străzi dacă nu integral asfaltate, cel puțin plombate, REISER S.A. nu mai are bani.

Faptul că REISER S.A. a ajuns la fundul sacului reprezintă o urgență pe care primarul Dumitru Boroș trebuie să o trateze ca atare. Asta, după ce, la solicitarea directorului REISER S.A., Adriana Ursu, pentru a asigura fondurile necesare pentru reparația străzilor, au fost transferate deja, prin hotărȃre de Consiliu Local, sume consistente de la capitolele reparații străzi cu pavele, reparații și întreținere străzi balastate și marcaje rutiere bicomponente (roșii cu alb).

Dar banii nu ajung! Străzile din Bȃrlad sunt, în continuare, coșmarul oricărui șofer, nevoit să facă slalom printre cratere și să-și ducă mașina la service de mai multe ori pe an.

”Am anunțat Primăria că lucrările de întreținere a îmbrăcăminților bituminoase au caracater permanent și trebuie să fie executate, în mod obligatoriu, în vederea asigurării desfășurării traficului rutier pe rețeaua stradală din Bȃrlad, în condiții optime de siguranță și confort. Pentru reparația trotuarelor, pentru montări pavele trotuare mai sunt bani, dar la capitorul plombări nu ne descurcăm. Dacă nu primim banii necesari acum, când încă se mai pot turna plombe, mai târziu nu avem ce face și vom fi nevoiți să traversăm iarna cu aceste gropi. ″, a spus Adriana Ursu.

Rămȃne de văzut dacă primarul Dumitru Boroș va da curs solicitării făcute de REISER S.A., și va aloca bani suplimentari pentru ca activitatea firmei de drumuri să nu înceteze, pȃnă la sfȃrșitul anului, cu atȃt mai mult cu cȃt vremea blȃndă permite efectuarea de plombări pe multe din străzile care arată așa cum s-au obișnuit bȃrlădenii: ca după război.

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: