Home / Sanatate / Din șapte, au mai rămas doar patru firme de îngrijiri la domiciliu, în județul Vaslui. Iată lista!

Din șapte, au mai rămas doar patru firme de îngrijiri la domiciliu, în județul Vaslui. Iată lista!

Una dintre cele cinci firme de îngrijiri la domiciliu din județul Vaslui, care au încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) în acest an, s-a retras. Criteriile noi, impuse începând cu mai 2018 furnizorilor de servicii de îngrijiri la domiciliu, au determinat SC Medinova SRL Bârlad să solicite CJAS încetarea contractului.

SC Medinova SRL Bârlad a încetat contractul cu CJAS începând cu 1 iulie 2018, cu acordul de voință al părților. În acest moment, pe raza județului Vaslui, mai au contract cu CJAS doar patru furnizori de astfel de servicii: SC Grill House Fresco SRL Bârlad, SC Centrul Medical Avicena SRL Bârlad, SC Privat Asistență SRL Negrești și SC Recumed SRL Vaslui, valoarea totală de contract a celor patru furnizori fiind de 184.000 lei în perioada octombrie-decembrie 2018”, a declarat pentru Est News Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui.

Cel mai probabil, rentabilitatea scăzută din punct de vedere financiar a determinat ieșirea de pe piața serviciilor medicale a societății bârlădene. Impunerea angajării unui medic cu normă întreagă, care să asigure asistență medicală timp de șapte ore pe zi, a atras costuri mari în raport cu suma primită de la CJAS. Neprofitabilitatea nu este un lucru ce poate fi ignorat, putând determina și alte societăți să renunțe să ofere servicii de îngrijire la domiciliu. În județ există o cerere ridicată pentru acest sector, dar, din păcate, sumele de contract sunt mici în comparație cu cheltuielile generale ale furnizorilor de astfel de servicii, furnizori care vor să aibă și profit.

Anul acesta, șapte firme au plecat la drum, dar pe parcurs două au renunțat. Asta, pentru că, începând din mai, criteriile de acreditare a furnizorilor de servicii de îngrijiri la domiciliu s-au modificat, grevând în primul rând asupra situației financiare a acestora. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbatul care a scăpat cu viață după ce a fost trăsnit, transferat la București

Pacientul de 40 de ani ...

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: