Google+
Home » Administratie » Revoltător! Înfloresc orașele de peste Prut, pe banii noștri: Dumitru Buzatu, marele ”filantrop” pesedist din Republica Moldova

Revoltător! Înfloresc orașele de peste Prut, pe banii noștri: Dumitru Buzatu, marele ”filantrop” pesedist din Republica Moldova

De când a fost numit reprezentantul PSD în Republica Moldova, dinspre Consiliul Județean Vaslui, pe care îl conduce, curg hotărârile a căror beneficiari sunt basarabenii: săli de sport, competiții sportive, tabere școlare, drumuri, dotări în spitale. În felul acesta, PSD-ul lui Dumitru Buzatu încearcă să contracareze influența politică a PMP-ului lui Băsescu, care le-a acordat moldovenilor cetățenia română. Iar asta pe banii noștri, în timp ce spitale din județul Vaslui sunt pe cale de a  se închide din lipsă de fonduri, în timp ce sute de sate sunt acoperite de noroi, iar apa curentă e doar o vorbă pe hârtie.

O coincidență mult prea mare face ca, de când Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui și președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost numit reprezentantul PSD în Republica Moldova, pe ordinea de zi a consilierilor județeni vasluieni să se afle tot felul de proiecte care au ca beneficiari orașe de dincolo de Prut.

Consilierii județeni s-au trezit că trebuie să aprobe, și aprobă tot felul de proiecte de hotărâri pentru sprijinirea unor competiții sportive, reabilitări de drumuri, a construirii unor săli de sport, amenajarea unei tabere școlare sau dotări și spitale și școli. Nu există opoziție față de aceste proiecte, din partea consilierilor pesediști pentru că nu ar îndrăzni niciodată să se opună voinței executivului, iar din partea liberalilor avem parte de aceeași ipocrizie, în numele solidarității cu ”frații” de peste Prut și al patriotismului aducător de voturi.

Dar cum Dumitru Buzatu, în numele PSD, își permite să devină un mare filantrop peste Prut, în condițiile în care realitatea economică și socială din județul pe care îl conduce sunt o rușine națională?

În județul Vaslui nu se poate măcar vorbi despre turism școlar, dar CJ Vaslui aloca în vara acestui an, din bugetul județului, nu mai puțin de 100.000 de euro pentru construirea unei tabere școlare în Raionul Soroca.

În scopul îmbunătății colaborării între județul Vaslui și Raionul Soroca din Republica Moldova, al întreprinderii de activități reciproc avantajoase, al susținerii dezvoltării economice și sociale a celor două zone, a fost semnat Acordul de Cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale în anul 2009, modificat și completat prin Actul Adițional din 23 septembrie 2015. Pentru realizarea obiectivelor din Acordul de Cooperare, județul Vaslui poate participa la realizarea și finanțarea unor obiective de investiții propuse de Raionul Soroca din Republica Moldova, a unor programe culturale, sportive, de tineret și educaționale, strategii de pregătire profesională și a altor acțiuni care contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie”, le-a explicat consilierilor Dumitru Buzatu propunerea sa.

De altfel, în bugetul județului pe 2018, Buzatu, reprezentantul PSD în Republica Moldova, a avut grijă să prevadă suma de 400.000 de euro pentru astfel de proiecte, la a căror inaugurare va participa ca… reprezentant al PSD în Republica Moldova. A fost cazul proiectului “Reabilitarea drumuri de acces către Cimitirul de onoare din satul Stoianovca, raionul Cantemir”, pentru care suma alocată de CJ Vaslui a fost de 167.845 euro.
În ședința de astăzi, CJ Vaslui va lua în discuție și cu siguranță va aproba, un proiect de hotărâre care se referă la “Amenajarea accesului în Unitatea primiri urgențe a Spitalului raional din orașul Anenii noi și dotarea cu ambulanță”. Pentru acest proiect suma cheltuită de CJ Vaslui va fi de 20.000 de euro, iar întrebarea rămâne: chiar se află județul Vaslui, prin reprezentanții săi, în postura de a face acte de filantropie? Sau cumva, prin intermediul lui Dumitru Buzatu și cu banii județului, PSD încearcă să contracareze influența politică enormă pe care o are PMP lui Traian Băsescu, cel care prin liberalizarea obținerii de cetățenie română pentru românii de peste Prut, a obținut un capital electoral imens peste Prut și în rândul basarabenilor din diaspora.
(Cristian PĂTRAȘCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: