Home / Sport / Un bârlădean e campion european la jiu-jitsu brazilian la doar șase ani

Un bârlădean e campion european la jiu-jitsu brazilian la doar șase ani

Mihai Gheghici, în vârstă de șase ani, elev în clasa pregătitoare la școala George Tutoveanu din Bârlad, a devenit weekend-ul trecut campion european la jiu-jitsu brazilian.

Acesta este un sportiv desăvârșit, practicând înotul de la vârsta de doi ani și fiind inițiat în tainele jiu-jitsului brazilian la patru ani. Este legitimat la clubul Titans Bârlad, parte din Icon România și este antrenat de Marian Rădoi și Dumitru Dimofte.

Mihai a participat pe 22 și 23 septembrie, în Londra (Anglia) la Campionatul European de Brazilian jiu-jitsu pentru Juniori, ce s-a desfășurat în sistem Gi (cu kimono) și sistem No Gi (fără kimono). În prima zi de competiție cu kimono acesta a luptat la categoria -21 kg unde a cucerit aurul și a devenit campion european. A concurat și la o categorie superioară, -24 kg, unde după alte patru meciuri a devenit vicecampion european, câștigând medalia de argint. A doua zi, la competiția fără kimono, a devenit vicecampion european la categoria -22kg, după trei meciuri. A reușit aceeași performanță și la -24 kg, de această dată cucerind argintul după două partide.

Rezultatele obținute recent nu fac decât să confirme titlul de vicecampion mondial obținut în luna iulie, tot în Londra, la competiția fără kimono, la – 25 kg. Atunci a luat și bronzul la competiția cu kimono, la categoria -24 kg.

Mihai Gheghici a pus Bârladul încă o dată pe harta BJJ-ului datorită ambiției sale, a părinților care l-au susținut, dar și cu sprijinul a doi antrenori dedicați acestui sport: Marian Rădoi și Dumitru Dimofte.

„Pasiunea pentru sport o are din familie, mama sa fiind fostă înotătoare de performanță. Noi ca părinți am dorit o dezvoltare armonioasă pentru el și din acest motiv l-am îndrumat să facă pe lângă înot și jiu-jitsu brazilian. I-a plăcut foarte mult și antrenorii au reușit să îi pună în valoare calitățile, astfel începând să apară și aceste rezultate deosebite. Fiecare meci este o provocare pentru el, atât în ce privește controlul emoțiilor, cât și abilitățile pe care le posedă, însă entuziasmul său rămâne. Ne mândrim cu el și îl susținem din toate punctele de vedere, dorindu-ne un copil sănătos și educat”, a declarat pentru Est News Daniel Iurașcu, tatăl lui Mihai. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: