Home / Invatamant / Ziua Educației, sărbătorită în județ prin muncă, cu activități extracurriculare în școli

Ziua Educației, sărbătorită în județ prin muncă, cu activități extracurriculare în școli

Ziua Educației va fi sărbătorită pe 5 octombrie de către cadrele didactice și elevii din județ prin muncă, fără a fi declarată, așa cum se întâmplă în București sau unele județe din țară, zi liberă pentru învățământul vasluian. Deocamdată, nu se cunosc cu exactitate activitățile, însă acestea trebuie să fie extracurriculare, cel puțin la nivel teoretic, la alegerea fiecărei unități de învățământ în parte.

Toți elevii și profesorii din județ vor merge la școală vinerea viitoare, de Ziua Educației. Declarată zi liberă în alte județe din țară și în municipiul București, 5 octombrie va însemna pentru cadrele didactice și elevii din județ o nouă zi de muncă, chiar dacă, cel puțin teoretic, nu se face programul obișnuit de cursuri. Conform oficialilor Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, fiecare unitate de învățământ își va stabili din timp cum va marca Ziua Educației.

În județul nostru, 5 octombrie nu este zi liberă pentru că nu este stipulat acest aspect în contractul colectiv de muncă. În școli se vor desfășura activități extracurriculare conform unor programe pe care așteptăm să ni le comunice unitățile de învățământ”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Cristiana Botan.

Însă, activitatea din prima vineri din octombrie ar putea fi afectată în unele școli, acolo unde vor funcționa, pe 6 și 7 octombrie, secții de votare pentru referendumul privind redefinirea familiei. Deocamdată, nu se cunoaște dacă vor fi școli închise, urmând ca acest aspect să fie lămurit în prima parte a săptămânii viitoare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: