Home / Social / Avalanșă de bonusuri financiare pentru cei peste 12.000 de șomeri vasluieni

Avalanșă de bonusuri financiare pentru cei peste 12.000 de șomeri vasluieni

Angajatorii vasluieni vor primi sume importante de bani pentru angajarea absolvenților, studenților sau șomerilor de lungă durată. Modificările legislative de ultimă oră în ceea ce privește asigurările de șomaj au crescut substanțial primele de angajare. Firmele locale au de unde alege șomeri pentru a le oferi o slujbă, în condițiile în care Vasluiul este lider național la rata șomajului.

În timp ce județul Vaslui a ajuns din nou pe primul loc în România la rata șomajului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a anunțat, în cadrul Colegiului Prefectural de ieri, un nou val de facilități financiare pentru angajatorii locali. Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, 2.250 lei. De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, 2.250 lei, pe o perioadă de 18 luni.

Alte avantaje financiare vizează angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri de lungă durată sau șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale. Astfel, acești angajatori vor primi lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

În același timp, cuantumul primei de activare acordată șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj este majorat de la 500 lei la 1.000 lei, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni.

Alte noutăți legislative se referă la legislația privind ucenicia la locul de muncă și actul normativ privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior. În aceste cazuri, angajatorii care vor încheia un contract de ucenicie sau de stagiu, după caz, vor beneficia, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună. Suma acordată până acum era de 1.125 lei, în cazul ucenicilor, și de 1.350 lei, în cazul absolvenților”, a spus Cornelia Tiribeja, directorul AJOFM Vaslui.

În prezent, județul Vaslui este din nou lider național în ceea ce privește rata șomajului. La data de 31 august 2018, în județul nostru s-a înregistrat o rată a șomajului de 8,70%. Astfel, în evidențele Forțelor de Muncă Vaslui sunt înregistrați 12.163 de șomeri, din care 4.783 de șomeri sunt femei. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ziua și bomba în județ. Proiectil perforant, descoperit pe marginea unui șanț în Bursuci

Un nou proiectil a fost ...

Bărbat reținut de polițiștii vasluieni după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului ...

Locurile de muncă vacante în județul Vaslui

Agenția Locală Vaslui, str Spiru ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: