Home / Sanatate / Sterilete și anticoncepționale oferite gratuit în locul avorturilor interzise în Spitalul Județean Vaslui

Sterilete și anticoncepționale oferite gratuit în locul avorturilor interzise în Spitalul Județean Vaslui

Întreruperile de sarcină sunt ”compensate” la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu sterilete și anticoncepționale, după ce avorturile ”la cerere” sunt prohibite din cauza refuzului medicilor ginecologi de a mai face chiuretaje din considerente morale și religioase. Toate acestea pot fi obținute de femei de la cabinetul de planificare familială din cadrul ambulatoriului de specialitate.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a găsit o soluție pentru femeile care, din greșeală sau neștiință, ar putea ajunge la o sarcină nedorită. Și asta pentru a evita situația neplăcută de a fi refuzate de ginecologii unității medicale de a li se face o întrerupere de sarcină. Așa că, până la a ajunge să solicite avort ”la cerere”, femeile din județ sunt îndrumate să apeleze la metode contraceptive, oferite gratuit chiar de spital. În această direcție, în cadrul Ambulatoriului de specialitate al unității medicale funcționează un cabinet de planificare familială.

În cadrul spitalului nostru funcționează un cabinet de planificare familială în cadrul căruia femeile din județ pot beneficia de consiliere. De asemenea, primesc gratuit sterilete, anticoncepționale deoarece varianta întreruperii de sarcină nu este una pe care să o îmbrățișăm ca și conduită terapeutică”, ne-a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Întreruperile de sarcină ”la cerere” sunt refuzate de către medicii ginecologi din cea mai mare unitate medicală vasluiană pe considerente medicale și religioase. Și asta în ciuda faptului că un ginecolog de la SJU Vaslui câștigă în prezent între 12.000 și 20.000 de lei net pe lună. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: