Home / Social / Vasluieni conștiincioși… peste așteptările Administrației Finanțelor Publice

Vasluieni conștiincioși… peste așteptările Administrației Finanțelor Publice

Față de cât aveau în plan de colectat la bugetul consolidat al statului, Finanțele Publice Vaslui a raportat ieri, în ședința Colegiului Prefectural, încasări de 107,86% pe primul semestru al acestui an.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui, care are în subordine și serviciile fiscale din municipiul Bârlad, municipiul Huși și în orașul Negrești, a anunțat ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că a colectat pentru bugetul general consolidat, la cele patru bugete administrate, venituri în sumă totală de 419.822 mii lei. Astfel, gradul de realizare pe semestrul I al lui 2018 a planului de încasări, stabilit și transmis de către conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a fost de 107,86%, înregistrându-se o depășire cu 30.602 mii lei a programului de încasări la bugetul general consolidat.

Directorul general al AJOF Vaslui, Nelu Sava, a spus că o prioritate a instituției este prevenirea formării de noi arierate și reducerea arieratelor existente în evidențele fiscale. “Pentru recuperarea obligațiilor bugetare restante s-a instituit ca regulă importantă detectarea sistematică și imediată a rău platnicilor, pentru a începe fără întârziere măsurile de executare silită împotriva acestora”, a spus Sava.

Pentru a preveni constituirea de arierate pe parcursul trimestrului I al anului 2018, au fost aprobate eșalonări la plata obligațiilor fiscale pentru 247 de contribuabili, cu o valoare a creanțelor fiscale de 8,9 milioane lei.

În ceea ce privește executările silite, Finanțele au transmis nu mai puțin de 15.622 somații către operatorii economici cu datorii la bugetul general consolidat de 80,3 milioane lei, au fost înființate 6.522 popriri asupra disponibilităților din conturile bancare pentru suma de 25,86 milioane lei, au fost instituite 2.816 popriri la terți pentru suma de 19,27 milioane lei, au fost aplicate 34 sechestre pe bunuri mobile și imobile în valoare de 11,26 milioane lei și au fost organizate 20 licitații pentru valorificarea bunurilor mobile și imobile sechestrate.

Din valorificarea măsurilor de executare silită aplicate în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018, au rezultat încasări în sumă de 24,03 milioane lei. Încasările realizate ca urmare a aplicării măsurilor de executare silită au reprezentat 5,73% din totalul încasărilor realizate la bugetul general consolidat”, a mai spus Sava. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: