Home / Administratie / Vot în unanimitate – CL Vaslui a dat undă verde pentru construcția unui spital modern

Vot în unanimitate – CL Vaslui a dat undă verde pentru construcția unui spital modern

Consiliul Local (CL) Vaslui a votat în unanimitate hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Atât consilierii de la putere, cât și cei din opoziție au salutat investiția propusă de municipalitate, precizând că noul spital va asigura servicii de specialitate pentru toți locuitorii județului Vaslui.

În deschiderea dezbaterilor, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a făcut un scurt istoric privind unitățile spitalicești existente în prezent în municipiul reședință de județ. Spitalul Județean de Urgenă (SJU) Vaslui a fost inaugurat în anul 1972, având la vremea respectivă o capacitate de 1.035 de paturi, în timp ce pavilioanele de la Spitalul nr. 2 erau o completare a secțiilor spitalului județean. De asemenea, lângă SJU Vaslui funcționează până astăzi pavilionul TBC, iar pe strada Mihail Kogălniceanu ambulatoriu integrat. Între timp, la spitalul județean s-au făcut investiții de 15 milioane de euro în modernizarea clădirilor și echipamentelor medicale, iar secția de TBC este, de asemenea, într-un amplu proces de modernizare. Nu în ultimul rând, în fața SJU Vaslui au început lucrările la construcția noului ambulatoriu, cel vechi urmând să fie mutat în noua locație.

În anul 2014 am început un parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Vaslui și am decis că orașul nostru merită și are dreptul să gestioneze un spital municipal. Am convenit cu CJ să pornim acțiunea de modernizare a clădirilor de la Spitalul nr. 2. Astăzi venim în față dumneavoastră cu studiul de fezabilitate la acest proiect, în ideea că vor fi aprobați indicatorii tehnici și vom merge mai departe. Urmează ca noi să identificăm sursele de finanțare ale proiectului. Vor fi fonduri de la bugetul local, Compania Națională de Investiții, CJ Vaslui și Ministerul Sănătății. Toate aceste entități sunt partenerii noștri”, a spus Vasile Pavăl.

CL Vaslui va deveni titularul investiție și depinde de autoritățile locale ca obiectivul să fie finalizat.

Spital modular cu 222 de paturi

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că instituția pe care o reprezintă va susține investiția în sănătate: „Noi facem acum investiții într-un heliport, o morgă și achiziționarea de echipamente medicale. Sper ca după 36 de luni să vorbim de un spital dotat, funcțional și să terminăm și noi investițiile de la spitalul județean”.

Corneliu Tudose, reprezentantul firmei de proiectare, a făcut o prezentare tehnică a proiectului, detaliind pașii urmați pentru realizarea studiului de fezabilitate: “Proiectul pe faza studiului de fezabilitate a fost realizat în anul 2016. S-au analizat diverse variante de construire a spitalului și am ales varianta unui spital modular, cu un corp central care unește toate secțiile. Actualele clădiri sunt deteriorate și nu mai satisfac exigențele cerute și trebuie ridicată o clădire noua”.

Nou spital va fi construit pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Clădirea va avea patru secții medicale cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Investiția este eșalonată pe trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni. Imobilul va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532 metri pătrați și construcții anexe de 478 metri pătrați. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Scântei între rromi și primarul bârlădean, la audiențele organizate de prefectul județului

Discuții aprinse ieri, la primăria ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: