Home / Administratie / Deputatul Daniel Olteanu, președintele organizației județene a ALDE

Deputatul Daniel Olteanu, președintele organizației județene a ALDE

ALDE Vaslui și-a asumat misiune de a deveni al doilea partid ca importanță din județ până în 2020, odată cu preluarea președenției organizației de către deputatul Daniel Olteanu, în cadrul ședinței Delegației Permanente organizată ieri. “Vă asigur că am forța și priceperea”, a spus Olteanu, care a promis că va asigura un climat de corectitudine în organizație. Deputatul a promis că își va continua agenda de promovare a intereselor județului pentru obținerea unui tratament mai bun la București în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Olteanu a vorbit și despre “așa-zisul primar Boroș“ de la Bârlad, care are proiecte mai mici decât un primar de comună.

Organizația județeană a ALDE Vaslui va ajunge cea de-a doua formațiune politică a județului Vaslui. Este obiectivul fixat de conducere după ședința Delegației Permanente care a avut loc ieri, la Centru de Afaceri, când în fruntea organizației a fost desemnat Daniel Olteanu, fost deputat al PNL Vaslui. În prezent, organizația are un senator, un deputat, prin venirea lui Olteanu, patru primari, trei viceprimari, trei consilieri județeni și 84 de consilieri locali. Pentru alegerile viitoare, din 2020, aspiră însă la un procentaj de peste 20% și să se plaseze printre primele cinci organizații ale partidului din țară.

“Vă asigur că am forța și priceperea pentru a atinge acest obiectiv”, a declarat deputatul Olteanu în cadrul unei conferințe de presă organizată după întrunirea ALDE Vaslui.

Olteanu a promis că își va continua agenda de promovare a intereselor județului și ale Moldovei în ceea ce privește enormele discrepanțe regionale în alocarea fondurilor guvernamentale destinate infrastructurii: “Voi continua să mă lupt la București pentru infrastructura care lipsește Moldovei și județului Vaslui. Ne putem considera cetățeni de categoria a doua, câtă vreme 1% din alocările financiare destinate infrastructurii ajung în zona noastră”.

Olteanu a vorbit despre tronsonul de drum Tișița – Albița, care “ar putea da startul reconfigurării zonei”: “În 2020, în Ardeal se vor inaugura autostrăzi, în București noi linii de metrou, iar în Moldova se vor inaugura drumuri județene și comunale. Astea nu ne vor asigura locuri de muncă bine plătite. Pentru că și noi trebuie să ne dorim nu numai locuri de muncă, dar locuri de muncă bine plătite, precum în Ardeal și București”.

“Sunt impresionat de ceea ce am găsit la Vaslui. Un partid de 5% are are un potențial de creștere foarte bun, atât prin preluarea președenției de către domnul Olteanu, cât și prin ceea ce și-a propus ca obiective”, a spus Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Falimentul politic al PNL Vaslui și “așa zisul primar Boroș“

“Ceea ce se întâmplă la Bârlad poate constitui falimentul politic al PNL Vaslui”, a spus deputatul Olteanu, care a vorbit despre “așa zisul primar Boroș“. “Eu le doresc să continue luptele interne, să continue excluderile din partid începute în urmă cu un an și jumătate”, a spus Olteanu, care a precizat că va continua colaborarea cu primarii ale căror proiecte le-a sprijinit în trecut, pe când era deputat al PNL. De altfel, un număr de 10 primari liberali au participat la ședință și au ținut să aibă discuții cu Ciprian Lucian Roșca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

“Există nenumărate comune în județ care au proiecte mai multe și mai mari decât Bârladul. Vă dau exemplu Vindereiului, care are prin PNDL proiecte de 7 milioane de euro, pe când Bârladul are de câte sute de mii”, a mai spus Olteanu.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării: ”Nu îl cunosc pe domnul Boroș, nu a bătut la ușa mea niciodată”

O informație mai mult decât prețioasă în legătură cu relația primarului Boroș cu ministerele în ale căror competență intră rezolvarea problemelor Bârladului a oferit-o chiar secretarul de stat al MDRAPFE: “Cunosc sute de primari din țară, care vin și se interesează în legătură cu proiectele lor, dar nu îl cunosc pe domnul Boroș, nu a bătut la ușa mea niciodată. Nu știam cine este primar la Bârlad, deși suntem din aceeași zonă” (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

A știut Boroș de decizia luată de Minister de transformare a spitalului din Bârlad in spital suport de tratare a pacientilor cu Covid-19?

Comunicat de presa     Deputat Adrian Solomon Organizatia ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: