Google+
Home » Sport » CSM Vaslui arată a echipă de Liga Națională

CSM Vaslui arată a echipă de Liga Națională

Echipa de handbal a Clubului Sportiv Municipal Vaslui a reușit încă o victorie clară în Divizia A și ocupă primul loc în clasamentul seriei A, fiind singura echipă cu maxim de puncte. Elevii pregătiți de Leonard Bibirig s-au impus la nouă goluri, scor final 36 – 25.

Jocul a fost ceva mai echilibrat doar în prima parte, la pauză vasluienii conducând cu patru goluri, scor 17 – 13. Diferența de pe tabelă a crescut constant odată cu trecerea timpului și nu s-a mai pus în niciun moment problema câștigătoarei. CSM Vaslui s-a relaxat totuși la 30 -14, urmând astfel un moment bun de joc al botoșănenilor care au marcat de opt ori și au primit doar două goluri. Finalul de meci a fost echilibrat, cu goluri reușite de ambele echipe.

Cel mai bun marcator al CSM Vaslui a fost Gabriel Cumpănici, care a învins apărarea adversă de opt ori. Au mai marcat pentru formația pregătită de Leonard Bibirig Alexandru Farcaș (6 goluri), Andrei Popa (5), Răzvan Farcaș, Amihăiesii, Carali, Poteră (câte 3), Dragon, Polocoșer ( câte 2) și Voinea (1).

CSM Vaslui își domină autoritar seria, având atât cel mai bun atac, unul devastator care a punctat de 73 de ori, dar și cea mai bună apărare, care a primit doar 43 de goluri. Cifrele arată însă bine pentru vasluieni și raportat la ce au făcut până acum echipele din celelalte serii. Doar patru echipe sunt la un nivel asemănător cu cel al vasluienilor, însă rezultatele obținute până acum ar putea fi doar un foc de paie în momentul in care s-ar confrunta cu CSM Vaslui. Asta pentru că echipa pregătită de Leonard Bibirig are în componență jucători obișnuiți cu prezențe pe prima scenă a handbalului românesc și cu gestionarea meciurilor cu miză.

Echipele din seria D nu par să le poată pună probleme vasluienilor la turneul semifinal, acestea oscilând victoriile la scor cu eșecuri în genunchi. În seria C formația CS Universitatea Craiova, care a stat în etapa a doua, e lider datorită victoriei categorice obținute în prima etapă, având golaveraj + 13. În seria B formația AHC Dobrogea Sud Constanta II e lider cu maxim de puncte, 101 de goluri marcate și 76 primite. CSM Alexandria e pe doi, cu șase puncte, singura înfrângere fiindu-le provocată de constănțeni. Cel mai bun golaveraj îl are totuși ocupanta locului 3, +40, datorită organizării mult mai bune pe faza de apărare. CS Medgidia a marcat 102 goluri și a primit doar 62. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: