Home / Social / ”Turismul penal”, tema concursului de literatură satirico-umoristică a Festivalului ”Tănase”

”Turismul penal”, tema concursului de literatură satirico-umoristică a Festivalului ”Tănase”

Un număr de 118 lucrări au fost înscrise la concursul de literatură satirico-umoristică a ediției din acest a Festivalului ”Constantin Tănase”, cu tema națională ”Călători în Costa Rica și Madagascar”. Organizatorii consideră că tema ”turismului penal” este una foarte generoasă, deși consideră foarte grea de către participanți.

Tema salonului de literatură satirico-umoristică a celei de a XXV-a ediții a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” a fost o piatră grea de încercare pentru cei care au dorit să participe la această secțiune. Organizatorii au considerat că subiectul intens mediatizat în ultima perioadă, cel al politicienilor penali care au fugit în diverse colțuri ale lumii pentru a scăpa de pușcărie, este unul de vie actualitate, ce ar putea aduce un plus de valoare creațiilor artistice. Astfel, nu mai puțin de 118 lucrări au fost înscrise la această secțiune de către autori din România, Republica Moldova și Israel.

”Autorii ne-au reproșat că suntem foarte duri. Nu au ce căuta dacă nu sunt talentați. Turismul penal ni s-a părut o temă foarte generoasă, dar care te încorsetează. De la marii epigramiști am primit înjurături că nu au ce scrie. Însă, s-a demonstrat că există oameni talentați care au reușit să cadă pe subiect”, a declarat directorul Bibliotecii Județene Vaslui, Gelu Bichineț.

Premierea celor mai bune lucrări satirico-umoristică va avea loc joi, 4 octombrie, de la ora 16, la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: