Home / Sanatate / Vestea construirii unui nou spital în municipiul Vaslui a entuziasmat lumea medicală a urbei

Vestea construirii unui nou spital în municipiul Vaslui a entuziasmat lumea medicală a urbei

Lumea medicală din județul Vaslui a primit cu încântare aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui s-a arătat fericită de proiect și așteaptă cu nerăbdare etapele următoare ale investiției. Noul spital va face mult bine pacienților și va crește semnificativ calitatea serviciilor medicale din județ.

Spitalul va fi construit pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Clădirea va avea patru secții medicale cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Investiția este eșalonată pe trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni.

Se dorește realizarea unui imobil pentru patru secții medicale: secția boli infecțioase, secția cronici, centrul de sănătate mintală și secția de psihiatrie. Aceste secții vor fi legate între ele printru corp comun.

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, a precizat că și-a exprimat punctul de vedere despre proiect în urmă cu doi ani. „Am venit atunci încrezătoare la ședința CL Vaslui și sunt și acum încrezătoare. Suntem fericiți, încântați și așteptăm următoarele etape ale proiectului. Pacienții ne tot întreabă despre acest spital. La Spitalul nr. 2 vor funcționa secții grele cu o mare adresabilitate, din cauză că fenomenul de boală crește. Este o nevoie stringentă de modernizare a acestui spital, deoarece condițiile de legalitate în domeniu sunt apăsătoare și trebuie respectate o serie de criterii. În caz contrar, există riscul să nu mai primim avizele necesare. Îmi doresc să ne întâlnim în momentul când vom pune prima lopată în pământ”, a spus Ana Rinder.

La rândul ei, Lelia Croitoru, director medical al SJU Vaslui, a spus că în anul 2010 când s-a început modernizarea spitalului de urgență, personalul medical s-a arătat sceptic cu privire la finalizarea investiției. În prezent, unitatea spitalicească asigură condiții decente pacienților, iar oamenii sunt mulțumiți de serviciile primite. „SJU Vaslui a trecut primul ciclu de acreditare, acum vine al doilea ciclu de acreditare. Se acordă o atenție deosebită infecțiilor intraspitalicești. Sunt optimistă în ceea ce privește realizarea proiectului de la Spitalul nr. 2, iar personalul medical va fi încântat să lucreze acolo”, a precizat Lelia Croitoru.

Nu în ultimul rând, directorul Spitalului nr. 2 Vaslui, Otilia Bălănescu, a adăugat că instituția pe care o conduce are, în ultima vreme, o adresabilitate foarte mare din partea populației: „Se prefigurează acest nou spital care este peste așteptările noastre, iar pentru pacienți va fi bine. În prezent, patologia bolilor pe care noi le tratăm este mult mai complicată”. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui renunță la construcția unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe

de Dănuț CIOBANU Vineri, 15 ...

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: