Home / Sanatate / Virusul West Nile adâncește criza sângelui

Virusul West Nile adâncește criza sângelui

de Mihaela NICULESCU

Cantitatea de sânge pe care Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Vaslui o trimite în această lună spitalelor din județ este ceva mai mică. Asta, din cauza faptului că sângele donat de bârlădeni, începând de joia trecută, când a fost depistat primul caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile la Bârlad, trebuie trimis spre verificare la Institutul Național de Hematologie din București.

Pentru acest lucru se consumă timp cu transportul și prelucrarea probelor, circa o săptămână și, evident, cantitatea de sânge distribuită spitalelor va fi mai mică, după cum declară dr. Violeta Nistor, directoarea CJTS Vaslui. Verificarea suplimentară a sângelui donat de bârlădeni se va face până spre sfârșitul lunii octombrie.

Sângele trebuie verificat suplimentar în cazul donatorilor din Bârlad. Până în această dimineață aveam 20 de donatori din localitate, care au donat de joi, când a fost confirmat un caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile la un pacient de la Spitalul «Beldiman». Noi putem păstra sângele puțin peste o lună, dar pentru că e nevoie mare de sânge în spitale, îl trimitem mai devreme la București, unde va fi testat pentru a se ști exact dacă este bun pentru transfuzii. Testarea va fi făcută la București doar pentru evidențierea virusului West Nile”, a declarat ieri, pentru Est News, dr. Violeta Nistor.

Începutul săptămânii a fost unul promițător. Fiind și sărbătoare (Acoperământul Maicii Domnului), mulți locuitori din mediul rural au venit la Bârlad, ocazie cu care s-au prezentat și la CJTS pentru donare. Alături de ei s-au prezentat și câțiva bârlădeni, unii doar pentru a se asigura că nu au contractat virusul West Nile.

About Tehno Redactor

x

Check Also

EXCLUSIV Revoltă la ”Beldiman”: asistentele de la Terapie Intensivă, obligate să facă transfuzii fără a avea specializare. Medicul anestezist Gaibu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ Incalificabil! Viața ...

Care transparență? Medici ai spitalului bârlădean care au uitat să-și publice declarațiile de avere și interese

Deși este lege, unii angajați ...

CJAS Vaslui a modificat contractele cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale

Casa Județeană de Asigurari de ...

%d blogeri au apreciat: