Home / Social / Angajații din mediul privat vasluian vor și ei vouchere de vacanță

Angajații din mediul privat vasluian vor și ei vouchere de vacanță

Liderii de sindicat ai salariaților din sectorul privat solicită să se acorde vouchere de vacanță tuturor angajaților. Sindicaliștii salută programul de susținere a turismului românesc, însă consideră că măsura ar fi echitabilă doar în momentul când și cei din economie ar beneficia de tichete de vacanță.

Liderii de sindicat care reprezintă salariații din mediul privat vor ca și angajații din economie să primească de la stat vouchere de vacanță. Sindicaliștii salută inițiativa guvernamentală pentru susținerea turismului românesc, însă spun că măsura ar fi completă în momentul când și cei din privat vor primi aceste tichete de vacanță.

„În cadrul întâlnirilor noastre, am discutat cu colegii din sindicat despre voucherele de vacanță. Colegii apreciază programul și faptul că angajații de la stat beneficiază de această facilitate. În egală măsură, sindicaliștii cred că ar trebui să se găsească soluții pentru a se acorda aceste tichete și celor din privat. Acordarea voucherelor pentru angajații din servicii, agricultură, industrie ar fi o abordare echitabilă pentru toate categoriile socio-profesionale. Nu-i rău că se dau, rău este că nu se dau și celor care muncesc în sectorul privat”, a spus Gheorghe Croitoru, președintele Sindicatului CNSLR „Frăția” Vaslui.

În anul 2018, salariații din instituțiile și autoritățile publice beneficiază de vouchere de vacanță. Voucherele de vacanță sunt limitate la 1.450 lei, ca o singură indemnizație de vacanță și se acordă „salariaților din instituțiile și autoritățile publice”. Dreptul la voucherul de vacanță se extinde și proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă, într-un an calendaristic.

În cazul cumulului de funcții, tichetele vor fi acordate de angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii, sau, după caz, de fiecare angajator proporțional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

În cazul salariaților din instituțiile și autoritățile publice, care au mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, de către angajatorul unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarii vasluieni, implicați activ în distribuirea produselor de igienă către beneficiari

de Dănuț CIOBANU  Nu mai puțin de 55.937 vasluieni ...

Incendiu puternic de vegetație în apropiere de Bârlad, pe o suprafață de peste 15.000 mp, afectând traficul rutier

Un incendiu puternic de vegetație a afectat traficul rutier ...

Bătaie de joc la adresa veteranilor de război! Fără bilete de transport și abonamente telefonice gratuite

de Dănuț CIOBANU  Biletele gratuite de transport nu au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: