Home / Invatamant / Aproape 800 de elevi de liceu din Bârlad așteaptă să primească „Bani de liceu”
Elevii de la Şcoala nr. 8, emoţionaţi în prima zi de şcoală

Aproape 800 de elevi de liceu din Bârlad așteaptă să primească „Bani de liceu”

În această perioadă, comisiile speciale au început verificarea dosarelor elevilor care s-au înscris pentru a beneficia de programul „Bani de liceu”. Cuantumul burselor sociale din cadrul programului guvernamental „Bani de liceu” s-a mărit începând cu acest an școlar cu 70 de lei. Fiecare elev care provine dintr-o familie în care venitul brut pe membru de familie este de până în 500 de lei va putea primi o bursă socială lunară de 250 de lei, față de 180 de lei, cât era anul trecut.

Până pe 12 octombrie comisiile de evaluare a dosarelor vor trebui să facă verificări, astfel încât la dosar să existe toate documentele justificative privind veniturile celor care solicită bursele. Nu se iau în calcul nici alocațiile nici ajutoarele sociale, iar în cazul în care familia elevului declară că nu are niciun venit, trebuie să dea o declarație pe propria răspundere. Simpla declarație pe propria răspundere nu este acceptată, însă, de unele licee, solicitându-se legalizarea acestora la un notar.

Cei mai mulți elevi bârlădeni care vor primi și anul acesta „Bani de liceu” sunt la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” (224), urmat de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, care a înregistrat 223 cereri pentru aceste burse sociale, Liceul Tehnic „Petru Rareș” (150) și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, cu 139 de cereri. La Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” s-au înregistrat doar 33 de cereri.

În afara acestui gen de bursă, elevii școlilor profesionale primesc și bursa profesională, care nu este condiționată de venit. În schimb, acești elevi trebuie să nu fi rămas repetenți și să aibă media la purtare mai mare de 7, ca și în cazul celor care vin prin transfer de la alte unități de învățământ. Valoarea burselor profesionale a rămas aceeași ca și până acum, 200 de lei lunar, de ele beneficiind în acest an școlar 307 elevi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și 468 de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”.

Dacă în cazul burselor sociale „Bani de liceu” sistarea se face în momentul în care elevul acumulează peste 20 de absențe nemotivate pe an, acordarea bursei profesionale este sistată atunci când elevul are peste 10 absențe nemotivate.

De reținut că bursele alocate prin programul „Bani de liceu” nu pot fi cumulate cu bursele sociale susținute financiar din bugetul local. Elevii de liceu optează pentru prima categorie de bursă, care este mai mare de cinci ori față de cea de la Primărie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: