Home / Social / Zeci de președinți de secții de votare din județ desemnați pentru referendum au renunțat la funcție

Zeci de președinți de secții de votare din județ desemnați pentru referendum au renunțat la funcție

Nu mai puțin de 61 de președinți de secții de votare desemnați prin tragere electronică la sorți pentru referendumul privind redefinirea familiei s-au retras din funcție, ceea ce reprezintă peste 11% din numărul celor care vor coordona activitatea secțiilor de votare din județ. Deși motivul oficial nu este cunoscut, la nivel național se vorbește de o posibilă boicotare a referendumului de sâmbătă și duminică.

Câștigul unei sume frumușele de bani și onoarea de a conduce o secție de votare se pare că nu mai încântă  zeci de oameni din județul nostru. Cel puțin așa ar părea, la o primă vedere, să se întâmple după tragerea electronică la sorți a președinților celor 525 secții de votare. Astfel, nu mai puțin de 61 de oameni, desemnați de Tribunalul Vaslui pentru a conduce o secție de votare, au renunțat la funcție. În consecință, Biroul Electoral Județean Vaslui a semnat alți președinți în locul demisionarilor, din rezerva de experți electorali aflată la dispoziție, fără a se pune problema de a nu se găsi înlocuitori.

Deși în cererile lor nu și-au justificat motivul demisiei, o parte din cei care au renunțat la funcția de președinte de secție de votare se pare că au făcut-o în semn de boicot pentru referendum. Ideea a fost lansată la nivel central, unde există alte câteva mii de astfel de demisii. Însă, o altă variantă ar putea fi și cea legată de faptul că referendumul ar fi un proces obositor, având în vedere să se desfășoară pe perioada a două zile, respectiv 6 și 7 octombrie, la care se mai adaugă și o parte din preziua referendumului, atunci când se constituie birourile secțiilor de votare. Pentru cele cinci zile pentru care sunt plătiți, președinții secțiilor de votare primesc 875 de lei. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: