Home / Social / 540 de deținuți din Penitenciarul Vaslui vor vota la referendum

540 de deținuți din Penitenciarul Vaslui vor vota la referendum

540 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui vor vota la referendumul privind redefinirea familiei, proces care se va desfășura în incinta unității de detenție. Persoanele private de libertate au fost arondate celor trei secții de votare din localitatea Muntenii de Jos.

Referendumul privind redefinirea familiei pare de interes pentru deținuții din Penitenciarul Vaslui. Acest aspect este demonstrat prin procentul mare, de peste 80%, din numărul de deținuți încarcerați în unitatea de detenție vasluiană care vor să-și exprime opinia. În funcție de cum vor stabili birourile secțiilor de votare la care au fost arondați, cei 540 de deținuții vor vota sâmbătă sau duminică, cu ajutorul urnei mobile.

Persoanele private de libertate au fost împărțite, în medie, câte 180 pe fiecare din cele trei secții din Muntenii de Jos. Reprezentanții Penitenciarului Vaslui au anunțat că se vor organiza astfel încât procesul de vot să se deruleze în condiții normale”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean Vaslui, Georgina Moldovan.

Procesul de vot în penitenciarul din Vaslui va dura, în medie, două-trei ore, așa după cum estimează reprezentanții unității de detenție, având în vedere experiența de la scrutinele anterioare. Un număr de 110 deținuți nu vor vota, fie că nu au dorit să-și exprime opțiunea față de redefinirea familiei, fie le-a fost interzis dreptul de a vota de către instanță. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, beneficiarii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: