Home / Social / Motorină ieftină pentru fermele piscicole

Motorină ieftină pentru fermele piscicole

Guvernul a aprobat pe 20 septembrie 2018 o hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură. Beneficiarii schemei sunt întreprinderile mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în producția, prelucrarea și comercializarea produselor obținute din pescuit și acvacultură.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, a spus că beneficiarii eligibili depun la instituția pe care o conduce o cerere de acord prealabil pentru finanțare în cursul lunii decembrie, pentru anul următor. În schimb, pentru anul 2018 cererea de acord prealabil pentru finanțare se depune în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern. Împreună cu cererea de acord prealabil pentru finanțare se depune și licența/licențele de acvacultură.

Perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat este de la data intrării în vigoare a hotărârii și până la data de 31 decembrie 2020. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2018-2020 este de 22.128.600 lei, iar suma alocată pentru anul 2018 este de 5.532.150 lei», a spus Gigel Crudu.

Sumele încasate prin intermediul ajutorului de stat și utilizate pentru alte scopuri decât cele pentru care au fost solicitate, precum și sumele încasate prin înscrierea sau atestarea de către beneficiari a unor date ori situații nereale pe documentele de decontare sau cu încălcarea legii reprezintă ajutor utilizat abuziv. În consecință, potrivit legislației în vigoare, sumele reprezentând ajutor utilizat abuziv se recuperează de la beneficiarii ajutoarelor de stat. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: