Google+
Home » Administratie » Un nou accident la Bârlad, într-o intersecție lăsată de izbeliște de autoritățile locale

Un nou accident la Bârlad, într-o intersecție lăsată de izbeliște de autoritățile locale

de Mihaela NICULESCU

Accident de circulație, într-o intersecție periculoasă din Bârlad. Un bărbat în vârstă de 79 de ani a tras o spaimă îngrozitoare după ce, marți după-amiază, în timp ce se deplasa regulamentar cu bicicleta pe strada Vasile Pârvan a fost lovit de o mașină, chiar în intersecția cu străzile Marcel Guguianu și Ioan Popescu. .

Accidentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență la ora 14.42, marți, 2 octombrie, iar echipajul ajuns la fața locului a stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul. O conducătoare auto în vârstă de 55 de ani, din Bârlad, care se deplasa cu mașina în zona intersecției străzii Vasile Pârvan cu străzile Marcel Guguianu și Ioan Popescu nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist, în vârstă de 79 de ani, care circula pe drum cu prioritate – intrând în coliziune cu acesta. Din fericire, bătrânul nu a suferit decât o vătămare corporală foarte ușoară, iar echipajul de pe ambulanța ajunsă la fața locului a considerat că bărbatul nu avea nevoie de alte îngrijiri medicale sau de spitalizare”, a declarat pentru Est News Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Intersecția în care s-a produs accidentul de marți este la fel de periculoasă ca și intersecția străzilor Siret cu Vasile Pârvan și cu strada care duce în Munteni. Situația este cunoscută reprezentanților Poliției, dar nu pot acționa decât cu concursul Primăriei, cea care administrează domeniul public. Reprezentanții Inspectoratului Poliției Județene spun că lucrători specializați din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au analizat situația celor două intersecții și au făcut mai multe propuneri Primăriei Bârlad, în vederea luării unor măsuri care să conducă la creșterea siguranței participanților la trafic. Și anul trecut și anul acesta, reprezentanții Serviciului Rutier Vaslui au avut întâlniri cu cei ai Primăriei, pentru stabilirea propunerilor ce urmau a fi puse în practică. Ar fi nevoie de o relocare a spațiilor pietonale, de o repoziționare a trecerilor de pietoni și poate și de semaforizare. Analize s-au făcut, dar, din păcate, până acum nu s-a rezolvat nimic.

Între timp numărul accidentelor, cu sau fără victime omenești, continuă să crească în zona celor două intersecții, iar polițiștii de la Rutieră nu pot face mare lucru, decât să dirijeze când și când, în limita personalului disponibil, traficul infernal din cele două intersecții, tranzitate intens și de tiruri.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: