Home / Administratie / Nicio problemă cu organizarea referendumului!

Nicio problemă cu organizarea referendumului!

Vasluienii care vor să participe la referendum își pot scoate cartea de identitate chiar în ziua desfășurării votului. La videoconferința cu prefecții susținută de ministru de Interne Carmen Dan, de la Vaslui nu s-a raportat nicio problemă deosebită.

Ca și în cazul proceselor electorale trecute, Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Populației va avea program și în zilele desfășurării votului, sâmbătă și duminică, pentru ca vasluienii care nu au acest act valabil să și-l poate ridica în procedură de urgență și să poată participa la scrutin. În cadrul videoconferinței cu prefecții pe care a convocat-o ministru de Interne Carmen Dan, ieri, începând cu ora 11.00, dinspre Vaslui nu s-a raportat nicio problemă privind organizarea referendumului. Ba, dimpotrivă, prefectul Eduard Popica și subprefectul Mircea Gologan au afișat o deplină încredere în sine. Nici problemele de la Văleni, unde câțiva stâlpi căzuți au făcut imposibil accesul la internet, nu l-au “destabilizat” pe Popica care, imediat după videoconferință, l-a sunat pe primar care i-a spus că acestea vor fi rezolvate în 10 minute.

De mâine, buletinele de vot vor fi afișate la secțiile de votare. Acestea au ajuns deja în secții, împreună cu ștampilele, ștampilele de control și toate celelalte materiale necesare desfășurării procesului electoral. Polițiștii și jandarmii vor fi pe poziții, ca și echipajele de intervenție, în caz de incidente.

“Vreau să-i asigur pe toți cei implicați că vor fi plătite orele suplimentare, așa cum prevede legea, pentru desfășurarea activității în zilele libere”, a spus ministru Carmen Dan.

Problema celor 88 de președinți de secții de votare care au notificat Prefectura că nu își vor putea îndeplini rolul a fost deja rezolvată apelându-se la cei de pe listele suplimentare.

Peste 3.000 de vasluieni sunt implicați în desfășurarea referendumului în secțiile de votare, iar suma alocată pentru județul Vaslui este de 163,712 milioane de lei. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Măsuri de impact luate de Primăria Huși, pentru atragerea de investiții și forță de muncă

de Dănuț CIOBANU Susținerea mediului ...

Vasluiul a parafat contracte de finanțare pentru proiecte europene de peste un miliard de lei

de Dănuț CIOBANU Județul Vaslui ...

Adevărul despre motivul întârzierii recepționării sălii de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Primarul Dumitru Boroș a semnat, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: