Home / Politic / PNL a rămas fără mai bine de o treime din primarii din județ

PNL a rămas fără mai bine de o treime din primarii din județ

PNL Vaslui a rămas fără mai bine de o treime din primarii din județ, în condițiile în care șapte din cei 19 edili ”sunt în afara planurilor de viitor” ale organizației conduse de Nelu Tătaru. Cu o singură excepție, toți primarii de care vorbește liderul liberal sunt în tabăra celor de la ALDE.

Președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, a recunoscut, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a rămas fără o bună parte dintre primarii din teritoriu. Astfel, nu mai puțin de șase primari nu mai răspund apelului partidului și sunt cu bagajele în barca celor de la ALDE, trecere făcută odată cu preluarea președinției acestei formațiuni de către singurul fost parlamentar liberal din județ, deputatul Daniel Olteanu. De altfel, primarii de la Șuletea, Gherghești, Vinderei, Oltenești, Perieni și Pochidia au fost prezenți și la delegația permanentă a democrat-liberalilor de la sfârșitul săptămânii trecute. Chiar și așa, ca și în cazul deputatului Olteanu, șefii liberalilor din județ refuză să-i dea afară din partid. Motivul este cât se poate de evident prin prisma faptului că odată excluși din PNL atunci s-ar putea înregimenta și cu acte la ALDE.

Noi nu dăm pe nimeni afară. Se dau singuri. Toți aceștia sunt în afara planurilor de viitor ale PNL. Primarii de la Șuletea și Gherghești au fost dați afară de la conducerea organizațiilor locale, cel de la Perieni caută să-și facă organizație ALDE în comună, cei de la Vinderei și Pochidia încă își mai caută identitatea, iar edilul de la Oltenești este în necunoștință de cauză, fiind amăgit de Olteanu cu un proiect”, a declarat președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Un alt primar care nu mai este luat în calcul de către liberali pentru viitoarele alegeri este cel de la Arsura, pe motiv că nu mai face politica partidului și împiedică numirea unui viceprimar în comună.

Liberalii au mai anunțat că, până la sfârșitul acestui an, vor face toate nominalizările de primari din județ pentru viitoarele alegeri pe care apoi le vor comunica către conducerea centrală a partidului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Situația Școlii „Victor Ion Popa” din Bârlad, motiv de campanie electorală

Consilierii locali PSD nu au participat ieri la dezbaterea ...

Cel mai dezbătut proiect al ședinței de ieri a Consiliului Local Bârlad a fost respins

Discuții interminabile, ieri, în ședința de Consiliu Local Bârlad, ...

Cel mai vechi angajat al Prefecturii Vaslui, Dumitru Ciomaga, numit subprefect al județului

Inginerul Dan Dumitru Ciomaga, cel mai vechi angajat al ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: