Home / Sanatate / Avertismentul vânătorilor: câinii lăsați liberi pe fondurile de vânătoare vor fi împușcați

Avertismentul vânătorilor: câinii lăsați liberi pe fondurile de vânătoare vor fi împușcați

Conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui avertizează populația să nu mai lase câinii liberi în fondurile de vânătoare.

În contextul extinderii în mai multe județe din țară a epidemiei de pestă porcină africană, câinii liberi sunt vectorii de transmitere a bolii. “Toți câinii să fie legați. Cei lăsați liberi pe fondurile de vânătoare se împușcă, iar acest lucru nu implică acordarea de despăgubiri. Oamenii trebuie să știe că toți câinii care nu sunt însoțiți se împușcă fără restricții. În nici o țară câinii un umblă slobozi ca în România. De asemenea, la stânile din județ să nu mai fie lăsați porcii liberi, pentru că aceștia intră în contact cu cei sălbatici. Cetățenii care lasă porcii liberi sunt pasibili de amenzi”, a precizat Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui.

La nivelul județului Vaslui este o cota de recoltat de 357 mistreți, iar odată cu finalizarea campaniei agricole de recoltare a culturilor de toamnă animalele vor fi împușcate mai ușor. “S-a început recoltatul la floarea soarelui și porumb, iar după recoltare terenul devine gol și mistreții se vor concentra în păduri. Acolo vor fi depistați mai ușor de către vânători. De la cei 46 de mistreți omorâți până acum au fost luate probe și trimise la laborator. Până la această dată nu s-a confirmat existența virusului pestei porcine africane. Sperăm că în urma măsurilor luate să scăpăm de această epidemia periculoasă”, a mai spus Vasile Negru.

AJVPS Vaslui are în total 880 de membri, dinte care 780 sunt activi. Cotizația anuală achitată de un vânător este de 1.350 de lei, sumă la care se adaugă majorări în caz de neplată. Pentru vânătoarea la mistreți și căprior vânătorii mai plătesc o sumă de bani în plus. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: