Home / Social / Episcopul Hușilor a votat la referendum în Marea Britanie ”pentru protecția constituțională a familiei naturale”

Episcopul Hușilor a votat la referendum în Marea Britanie ”pentru protecția constituțională a familiei naturale”

Episcopul Hușilor a votat la referendum în Marea Britanie, mai precis în Glasgow, acolo unde se află la o întâlnire a tinerilor ortodocși din regat. Într-o postare pe rețelele de socializare, preasfințitul Ignatie spune că a ales ”pentru protecția constituțională a familiei” în dorința de a fi de partea valorilor creștine.

Referendumul privind redefinirea familiei l-a prins pe episcopul Hușilor în Marea Britanie, acolo unde a participat la un congres al tinerilor ortodocși din regat. Un adevărat susținător al familiei tradiționale, preasfințitul Ignatie susține că a votat ”pentru protecția constituțională a familiei”.

Vă vorbesc din ținutul Scoției, de departe, dar cu inima și conștiința plină de recunoștință. Căci astăzi, prin participarea la vot, ca expresie a libertății și a democrației, am decis să fiu de partea valorilor creștine care formează identitatea noastră de creștin. Am votat împreună cu tinerii ortodocși români ai Asociației Nepsis, din Marea Britanie și Irlanda, pentru protecția constituțională a familiei naturale, formată din bărbat și femeie, pentru celebrarea vieții ca sens intrinsec al căsătoriei, pentru binele și inocența sufletească a tuturor copiilor”, susține episcopul Hușilor într-o postare în mediul on-line.

Preasfințitul Ignatie și-a exprimat dezamăgirea față de faptul că românii din țară au mers în număr mai mic la vot decât cei din străinătate.

În momentul de față, mă locuiește atât un sentiment de bucurie, cât și unul de nădejde puternică. De bucurie că românii de aici, din diaspora, inclusiv și cei din județul Vaslui, au votat mult mai consistent, procentual vorbind, decât cei de acasă. De ce? Pentru că românii din diaspora au luat deja contact, sunt mai conștienți și simt mult mai pregnant mirosul periculos și nociv al ideologiei de gen care vrea cu orice preț să schimbe datele naturale și biologice sexuale ale bărbatului și femeii și, implicit, ale familiei naturale. De nădejde, că cei de acasă, în special din Vaslui, oameni credincioși, nu se vor lăsa descurajați și vor da mărturie despre valorile creștine în care cred”, le-a transmis credincioșilor prelatul vasluian. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: