Home / Sanatate / Medicii pediatri din Moldova și-au dat întâlnire la Vaslui

Medicii pediatri din Moldova și-au dat întâlnire la Vaslui

de Cristian PĂTRAȘCU

Pentru două zile, Spitalul Județean de Urgență Vaslui a găzduit Seminarul de Medicină de Urgență în Pediatrie, organizat alături de Rotary Club Vaslui, Rotary Republica Moldova și cluburi Rotary din Israel.

Medici pediatri și de medicină de urgență din județele din zona Moldovei și din Republica Moldova au participat la instruiri derulate de medici specialiști din Israel, acreditați de Academia Americană de Pediatrie, desfășurate la Vaslui.

“Suntem onorați că putem găzdui un astfel de eveniment având în vedere că echipa de formatori este de prestigiu și are în componență profesioniști în acest domeniu din Israel, care lucrează în spitale de pediatrie și sunt atestați de diverse asociații profesionale internaționale. Cursul durează două zile, intensiv, de la ora 8-16, cuprinzând două părți: una teoretică și, probabil partea cea mai importantă, cea practică, de simulare a unor situații concrete de urgențe pediatrice. Ca participanți, avem medici din întreaga zonă a Moldovei, Botoșani, Iași, Roman, Bârlad, și Republica Moldova, de la Chișinău. Sperăm ca acest seminar să deschidă apetitul medicilor pentru o educație medicală continuă și să nu fie primul eveniment de o asemenea amploare, pe care îl organizăm la Vaslui”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Cursul susținut de medicii israelieni pune la dispoziția medicilor cunoștințe de bază în medicina pediatrică de urgență și asigurarea asistenței medicale și medico-chirurgicală la copii.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

Ușoară scădere a numărului cazurilor de gripă din județ

Numărul cazurilor de gripă din județ, ca și cel ...

(Update) Posibil risc de apariție a coronavirusului la Bârlad

Update: Medicul de la Spitalul „Elena Beldiman” care a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: