Home / Invatamant / Revedere, după 30 de ani, a elevilor și profesorilor din promoția 1988 a Liceului „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad

Revedere, după 30 de ani, a elevilor și profesorilor din promoția 1988 a Liceului „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Momente emoționante, la întâlnirea de 30 de ani a promoției 1988 a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”.

Sâmbătă, foaierul Teatrului „Victor Ion Popa” s-a animat. Foști elevi ai claselor a XII-a C și a XII-a F, promoția 1988, s-au revăzut cu aceeași bucurie cu care s-au întâlnit și acum 10 ani, prima oară de la absolvirea liceului. Adolescenții de odinioară sunt acum oameni în toată firea, cu profesii minunate, medici, ingineri, profesori, care lucrează atât în țară cât și în diferite locuri ale lumii: Anglia, Franța, Elveția, Germania, Statele Unite. Nu doar reîntâlnirea cu foștii colegi i-a emoționat, ci și revederea cu foștii profesori, aflați acum la vârsta senectuții.

Au reușit să vină la întâlnirea de promoție profesorii de limba română Ilinca și Gruia Novac, profesorul de fizică Mihai Chetraru, profesorul de tehnologie Alexandru Miron, dar și profesorul de matematică Constantin Popa, dirigintele clasei de matematică-fizică XII F. Din păcate, profesorul Augustin Tomescu, dirigintele clasei a XII-a C, nu a putut fi prezent la această întâlnire, dar, alături de ceilalți colegi și profesori plecați la stele, a fost alături de ei, de acolo de sus. În memoria lor, pentru început, a fost păstrat un moment de reculegere.

Cea care a deschis evenimentul dedicat revederii a fost Ana – Maria Becker, fostă Darabană, șefa promoției 1988 a Liceului „Gheorghe Roșca Codreanu”, care este acum psiholog în Germania. „E o zi plină de emoție, o reîntoarcere la izvoarele tinereții și energiilor noastre, o punte peste ani. Ne-am despărțit ca adolescenți plini de vise, de speranțe, și ne-am reîntâlnit maturi, poate înțelepți, poate echilibrați, poate responsabili. Ne-am întâlnit în 2008, după 20 de ani, ca muschetarii lui Dumas, și acum, după alți zece ani, pentru a trăi un nou episod în care depănăm amintiri, dar povestim și despre realizările și nerealizările noastre”, a mărturisit Ana – Maria Becker.

A urmat strigarea catalogului, misiunea revenindu-i, desigur, profesorului Constantin Popa, care, înainte de acest moment, declara reporterului Est News: „Am fost dirigintele clasei a XII-a F, o clasă dintre cele mai bune pe care le-am avut vreodată. O clasă cu elevi foarte bine pregătiți, care au reușit să-și facă un nume în viață. Au reușit să ajungă doctori, ingineri, profesori, iar mulțumirea mea este cu atât mai mare cu cât opt dintre ei au urmat Facultatea de Matematică, iar acum predau această minunată disciplină în țară și străinătate. Doi foști elevi de-ai mei din această clasă sunt doctori în matematică, unul la Sorbona, iar celălalt în Statele Unite. Aveam 40 de ani când eram dirigintele acestor copii frumoși. Acum am 70, dar păstrez vie amintirea acelor ani minunați”.

Printre cei care au venit special la Bârlad să-și reîntâlnească foștii colegi de liceu, a fost și Cristi Crișcov. De nouă ani lucrează la Londra în domeniul IT security, acesta fiind absolvent al Facultății de Automatizări și Calculatoare.

„După atâția ani, pot spune că am avut profesorii cei mai buni. Am două fete care merg la școală în Anglia și pot face, așadar, comparația dintre profesorii de acolo și cei de la Bârlad. Foștii mei profesori de la «Codreanu» sunt la fel de buni ca cei de la cele mai bine cotate colegii din Anglia. Să știți că se învață matematică în România, și asta datorită profesorilor”, a ținut să menționeze Cristi Crișcov, fost elev al clasei a XII-a F.

După mai multe discursuri emoționante ale profesorilor prezenți, dar și ale foștilor elevi, au fost înmânate diplome de participare la această reuniune, precum și medalii de onoare profesorilor, iar seara, toți au petrecut câteva ore relaxante, depănând amintiri și destăinuind planuri de viitor la un restaurant select din Bârlad, Trattoria Da Vinci, deținut de unul dintre absolvenții promoției 1988, din clasa a XII-a F.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pensionarii vasluieni așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor

Potrivit datelor primite de Casa ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 ...

Cimitirele din Bârlad vor avea arhivă electronică și vor fi mai bine păzite

Cele două cimitire din Bârlad ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: