Home / Administratie / Cei peste 3.500 de membri ai secțiilor de votare din județ își vor primi banii până la sfârșitul lunii

Cei peste 3.500 de membri ai secțiilor de votare din județ își vor primi banii până la sfârșitul lunii

Cei peste 3.500 de membri ai secțiilor de votare din județ își vor primi banii până la sfârșitul acestei luni, mai precis până pe 25 octombrie, perioadă în care Prefectura Vaslui va trebui să întocmească toată documentația necesară pentru astfel de plăți. Banii se vor ridica de la primăriile unităților administrative pe raza cărora au funcționat secțiile de votare.

Chiar dacă au muncit peste 30 de ore în două zile consecutive și au dus la bun sfârșit referendumul, cei peste 3.500 de membri ai celor 525 de secții de votare care au funcționat în județ mai au de așteptat până își vor primi banii. Deocamdată, Prefectura Vaslui, instituția care a gestionat procesul electoral, a preluat pontajele de la președinții secțiilor de votare pentru a fi introduse în baza de date în vederea prelucrării acestora.

Această operațiune este una de durată, în condițiile în care trebuie întocmite și acele declarații 112 pentru Fisc, cu reținerea impozitului aferent câștigului. Ulterior, vom transmite către primării statele de plată și sumele necesare achitării drepturilor către membrii birourilor secțiilor de votare”, ne-a declarat subprefectul Mircea Gologan.

În consecință, banii pentru zilele muncite de președinții secțiilor de votare și reprezentanții partidelor vor fi achitați până pe 25 octombrie. Președinții secțiilor de votare vor fi plătiți pentru cinci zile cu 10% din salariul minim pe economie, respectiv 855 de lei, în timp ce membrii vor primi 5% din acelați salariu, însă doar pentru trei zile, ceea ce înseamnă 256,5 lei. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale

Comercianții care rămân pe stoc ...

Ministerul Agriculturii renunță cu greu la cele două imobile în ruină din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU La cererea ...

Salariile grase de la stat sunt cel mai feroce concurent al oamenilor de afaceri vasluieni

de Dănuț CIOBANU Sectorul de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: