Home / Sport / În acest sfârșit de săptămână începe o nouă ediție a proiectului “Handbalul în școlile de la sate”

În acest sfârșit de săptămână începe o nouă ediție a proiectului “Handbalul în școlile de la sate”

Asociația Județeană de Handbal (AJH) Vaslui împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vaslui și LPS Vaslui, beneficiarul finalității acestui proiect, demarează tradiționala competiție “Handbalul în școlile de la sate”, ediție jubiliară: “Centenarul Marii Uniri”. Acest proiect este finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Tineret și Sport.

Au drept de participare copii născuți în 2004 și mai tineri din școlile gimnaziale din județ, elevi în clasele V – VIII. Prima etapă va avea loc la sala de sport a Colegiului Național “Cuza Vodă” din Huși pe 13 – 14 octombrie, unde vor participa echipele școlilor gimnaziale din cercul pedagogic arondat la zona Huși. Băieții vor juca sâmbătă, iar fetele duminică.

“Organizăm această competiție încă din 2008, cu o pauză în anul 2017. Sperăm la o participare cât mai bogată din partea școlilor gimnaziale arondate, scopul fiind în egală măsură popularizarea handbalul în școlile din mediul rural, cât și descoperirea de tinere talente. Se dorește la final selecționarea copiilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță. Aceștia ar urma să fie inițiați și orientați către grupele de handbal ale Liceului cu Program Sportiv, care anul acesta sărbătorește 25 de ani de la înființare”, a declarat pentru Est News Liviu Gugleș, profesor la LPS Vaslui și președinte al AJH Vaslui.

Competiția se desfășoară pe cinci zone: Huși, Murgeni, Bârlad, Vaslui și Negrești (la Bârlad și Vaslui se va desfășura în două săli). Etapa județeană se va desfășura pe 8 și 9 decembrie, după desfășurarea căreia vor fi selectați 40 de băieți și 40 de fete. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: