Google+
Home » Justitie » Peste 10 tone de deșeuri periculoase confiscate de polițiștii vasluieni

Peste 10 tone de deșeuri periculoase confiscate de polițiștii vasluieni

Polițiștii vasluieni au indisponibilizat peste 10.000 kg deșeuri periculoase, în urma acțiunilor desfășurate la nivelul județului. Activitățile au urmărit verificarea modului de efectuare a operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condițiilor în care desfășoară aceste operațiuni agenții economici.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui au desfășurat, în ultimele două luni, șapte acțiuni pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase. Acțiunile au avut ca scop creșterea siguranței cetățenilor și combaterea infracționalității în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate verificări și controale la 16 operatori economici care dețin, produc sau efectuează operațiuni cu substanțe și/sau deșeuri chimice periculoase. Echipele de control au constatat 11 fapte de natură penală privind regimul deșeurilor și au indisponibilizat 10.287 kg deșeuri periculoase. Tot în cadrul acțiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 1800 de lei.

Pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au acționat împreună cu specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: