Google+
Home » Invatamant » Trei echipe de elevi de la Liceul “Eminescu” Bârlad au participat la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

Trei echipe de elevi de la Liceul “Eminescu” Bârlad au participat la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

Vineri, 5 octombrie 2018, trei echipe de elevi de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad au fost prezente în două licee ieșene de prestigiu, Colegiul Național ”Costache Negruzzi” și Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”, precum și la Centrul de limbi moderne și integrare culturală ”Grigore T. Popa” Iași, pentru a se întâlni cu scriitori importanți, atât din România, cât și din străinătate.

Liceenii au fost însoțiți de profesorii Veronica Mihaela Huiban, Diana Istrate, Oana Acsinte și Otilia Vîrvorea. Evenimentele au fost parte a proiectului ”Scriitori printre liceeni” din cadrul FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere), cea mai importantă manifestare culturală de acest gen din România.

„Gabriela Adameșteanu, Adina Rosetti, Oana Arion, Cristina Nemerovschi,  Eduardo Caballero, Sylvie Germain sunt autorii pe care elevii noștri și noi, profesorii, am avut bucuria să-i cunoaștem dincolo de aparențe și să intrăm în culisele vieții de scriitor. Cele trei întâlniri dintre scriitori și elevi au fost interactive, curiozitățile liceenilor au vizat atât viața publică, dar și cea privată a invitaților. Pe parcursul celor două ore cât a durat întâlnirea s-a aplaudat mult, s-a discutat despre literatură, despre jurnalism, despre ceea ce înseamnă să fii scriitor astăzi, dar și despre e-book-uri. S-a vorbit despre multe lucruri frumoase și, nu în ultimul rând, s-a râs. Întrebările lansate de tineri au fost adesea adevărate provocări pentru invitați, atmosfera fiind efervescentă și nonformală. La final, elevii noștri au reușit să smulgă promisiunea scriitoarelor Oana Arion și Cristina Nemerovschi că vor fi prezente la Bârlad pentru un nou dialog în cadrul Zilelor Școlii, în săptămâna 3 – 7 decembrie 2018, când Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” va împlini frumoasa vârstă de 60 de ani”, a declarat prof. Veronica Mihaela Huiban, director adjunct al Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad. (Paul ALEXA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: