Google+
Home » Sport » Victorie pentru rugbyștii bârlădeni, care sunt pe locul doi în Divizia Națională de Seniori

Victorie pentru rugbyștii bârlădeni, care sunt pe locul doi în Divizia Națională de Seniori

Rugby Club (RC) Bârlad a făcut un meci mare sâmbătă, împotriva celor de la RC Galați, în Divizia Națională de Seniori (DNS), învingând cu 51 – 16.

Bârlădenii au fost la conducere pe toată durata partidei, însă au avut ceva de furcă în prima repriză, la finalul căreia conduceau cu 21 – 16. Și-au ridicat cu mult nivelul de joc în partea secundă, lăsându-i pe adversari fără replică. Gălățenii au reușit doar două eseuri și două lovituri de pedeapsă. RC Bârlad în schimb a avut nu mai puțin de șapte eseuri, cinci transformări și două lovituri de pedeapsă.

În celălalt meci disputat în etapa a patra a grupei Centru – Sud a DNS echipa CS Năvodari a învins fără drept de apel pe RC Grivița, scor 33 – 0 și rămâne pe primul loc. ACS Rugby Moromeții Turnu Măgurele – CS Sportul Studențesc nu s-a mai disputat, decizia Federației Române de Rugby de a disputa Divizia Națională în două serii dovedindu-se falimentară. Două echipe din seria bârlădenilor s-au retras din competiție, la fel cum a făcut-o și una din seria Centru – Nord. Lucru care dăunează jucătorilor, care pierd șansa de a avea mai multe meciuri în picioare.

“Am început un pic mai greu pentru că echipa gălățeană nu mai avea jucătorii de anii trecut și nu știam ce joacă. La pauză am început să îi cunoaștem și am schimbat tactica. Băieții au înțeles și s-au mobilizat corespunzător. Au jucat foarte bine, s-a văzut că sunt pregătiți pentru o competiție de asemenea anvergură. Avem un obiectiv frumos, de a ne califica în play-off și momentan suntem în grafic. Nu mai contează locul pe care terminăm în sezonul regulat dacă ajungem acolo, că este unu, doi sau trei. Sâmbătă jucăm la Grivița și sper să facem o figură frumoasă și acolo”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, antrenorul echipei RC Bârlad.

În play-off-ul Diviziei Naționale de Seniori ajung șase echipe, câte trei din fiecare serie. RC Bârlad ocupă acum locul doi în seria Centru – Sud, cu 5 puncte. Pe primul loc se află CS Năvodari, cu 10 puncte. Pe ultimul loc de pe podium se află RC Grivița, însă doar datorită faptului că are un esaveraj mai bun. Atât ocupanta locului trei, cât și RCM Galați nu au niciun punct câștigat până acum. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: